torstai 14. joulukuuta 2017

Miksi panostaa lasten petivaatteisiin?

kaupallinen yhteistyö

Lastenhuoneen sisutukseen moni haluaa satsata, mutta entäs ne petivaatteet? Eikös se nyt ole ihan sama mitä sinne sänkyyn laittaa kun jäävät päiväpeiton alle piiloon joka tapauksessa? Ei nyt aivan näinkään.Laadukkaat materiaalit takaavat petivaatteiden kestävän kulutusta paremmin. Materiaalit eroavat myös siinä, kuinka hyvin ne sietävät pesua kuumassa lämpötilassa. Nämä ominaisuudet ovat etenkin lasten vuodevaatteissa tärkeitä. Vahinkoja sattuu ja näin ollen lakanat yleensä joutuvat useammin pesuun ja puhtaanapito vaatii suurempia pesuasteita kuin aikuisten vuodevaatteet. Materiaalivalinnoilla on mahdollisuus parantaa lapsen unihygieniaa.

Eettisyys ja ekologisuus ovat tärkeitä myös petivaatevalinnoissa. Missä ja miten lakanat on tuotettu  on hyvä selvittää ennen ostopäätöstä. Lapsen herkälle iholle laadukkaat materiaalit ovat hyväksi, etenkin jos lapsella on taipumusta ihottumaan tai kuivaan ihoon. Lapset viettävät suuren osan päivästä unessa, joten panostus laadukkaisiin petivaatteisiin kannattaa.

Esteettisyyttä ei tule unohtaa. Harmoninen ja kaunis ympäristö parantaa unen laatua ja ilahduttaa hereillä ollessa. Laadukkaista lakanoista on iloa pitkäksi aikaa ja ne pysyvät hyvinä sisarukselta toiselle.
Vuodevaatemateriaaleista tuttuja ovat trikoo, puuvilla, puuvillasatiini ja satiini, mutta miten hyvin tunnet pellavan? Pellava on kaunis, ympäristöystävällinen ja kestävä luonnonmateriaali. Se pitää viileänä kesällä ja lämmittää talvella. Kankaan mukavuus ja kestävyys lisääntyvät pesukertojen myötä.

Saimme suomalaiselta KIVIkiviltä testiin lasten pellavalakanoita vauva ja junior koossa. Vauvalakana on kooltaan 120x80 ja se mahtuu äitiyspakkauksen peittoon. Juniorlakanan koko on 150x115 ja se sopii esimerkiksi Familionin junior peittoon. Värivaihtoehtoina löytyy ihanan harmoniset sävyt: vanha roosa, harmaa, siniharmaa ja valkoinen. Testasimme lakanoita käytössä kolmella eri ikäisellä lapsella: 3,5v, 1v ja 3 kk

Käsittely

Jo pakettia avatessa huomasi eron moniin lakanoihin verrattuna. Nenään ei hyökkää käsittelyaineiden tuoksu vaan tuntuu, kuin lakanat voisi ottaa heti käyttöön. Valmistaja kuitenkin suosittelee näille lakanoille käyttöönottopesua 60:ssä asteessa. Lakanoiden yläreunasta löytyy aukot helpottamaan pujotusta peiton päälle ja lakanoiden pujotus onkin vaivatonta. Lakanat istuivat hyvin valmistajan suosittelemiin peittoihin, eikä ylimääräistä kangasta jää peittojen ympärille.

Pesu

Käyttöönottopesu lakanoille tehtiin nurinpäin käännettynä. Lakanat voi pestä kuudessakymmenessä asteessa. Ne kestävät myös rumpukuivausta. Jo heti käyttöönottopesun jälkeen kangas pehmeni huomattavasti ja pehmeys lisääntyi entisestään seuraavilla pesukerroilla. Valmistajan mukaan mukavuus ja pehmeys tulevat lisääntymään jokaisen pesukerran myötä ja muutaman pesun perusteella voimme todeta, että tämä piti paikkansa. Parasta näissä lakanoissa on se, että voit huoletta napata ne suoraan kuivausrummusta ihanan pehmeinä ja lämpöisinä sänkyyn. Pellava materiaalina siliää rummussa hyvin ja on siisti käyttää välittömästi.

Ekologisuus

Pellavakankaalla on ÖkoTex 100 -standardi. Tuote on suunniteltu Suomessa pienessä perheyrityksessä. Pellavalakanoiden pellavakangas tulee Latviasta, jossa lakanat myös ommellaan.

Käyttökokemukset

Lakanat tuntuivat miellyttäviltä ja pehmeiltä, vaikka mielikuva pellavasta ennen testausta olikin jotain aivan muuta. Kolmevuotias testaaja totesi: "Ihanat minun lakanat, niin pehmeät!" Pellavassa meitä mietitytti etukäteen myös ryppyisyys, mutta tämä oli turha pelko. Käytössä muodostuvat rypyt  siliävät hyvin päivän aikana. 

Materiaali oli hieman liukasta, mutta tästä huolimatta peitto pysyi pussilakanan sisässä levottomammankin nukkujan kanssa. Testasimme pinnasängyssä molempia kokoja lakanoista ja totesimme, että etenkin taaperolla molempia kokoja voi loistavasti käyttää jo pinnasängyssä. Lastensänkyyn suosittelemme Junior kokoa.

Lakanat olivat sekä lasten että äitien mieleen. Niiden pesu ja kuivaus oli vaivatonta ja käyttö helppoa. Materiaali on ihanan pehmeää - jäimmekin kaipaamaan näitä lakanoita myös aikuisille! Erityisesti äitejä miellytti se, että lakanat näyttävät kauniilta sängyssä sellaisenaan, eikä minimalistinen sisustaja tarvitse KIVIkivi lakanoiden kanssa päiväpeittoa lainkaan! 
Jos ihastuit näihin lakanoihin yhtä paljon kuin me, niin tällä viikolla tehdyt tilaukset ehtivät vielä hyvin pukinkonttiin! Käy nappaamassa omasi KIVIkivin verkkokaupasta. Instan puolella on käynnissä arvonta, jossa yksi onnekas voittaa vapaavalintaiset lakanat KIVIkivin valikoimasta. Osallistu arvontaan Instagramissa @ministylefinland. Onnea kisaan!


**********************
Joko sinä olet tutustunut pellavalakanoihin? Mitä tykkäsit?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti