keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Mitä päälle joulukorttikuviin? Lue ammattikuvaajan vinkit!

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja monessa perheessä mietitäänkin jo tämän vuoden joulukorttikuvia. Otammeko itse vai menemmekö ammattilaiselle? Sijoittamalla hieman ammattilaisen ottamiin kuviin säästää ainakin paljon aikaa ja hermoja. Mutta mites ne vaatteet sitten?

Kysyimme ihanalta Lotalta Lotta Polviander Photographysta millaisia vinkkejä hänellä on antaa joulukorttikuviin erityisesti pukeutumisen näkökulmasta. Haastattelun lisäksi saimme Lotalta neljän erilaisen värimaailman (punainen, vihreä, valkoinen ja musta) joulukorttikuvat tuomaan inspiraatiota tämän vuoden kuvausvaatteisiin.


Mihin asioihin on hyvä kiinnittää huomiota ennen kuvausta? 

Ennen kuvausta on hyvä miettiä minkälainen valitsemanne kuvaajan joulukorttikuvaus setup on kokonaisuudessaan. Tämä pitää sisällään mm. seuraavia asioita: minkälainen värimaailma, minkävärinen tausta, onko rekvisiittaa paljon vai hillitymmin ja kuinka hyvin kyseinen tausta istuu teidän tyyliinne ylipäätään. On myös hyvä huomioida onko setup toimiva juuri teidän lastenne iät huomioiden vai asettaako tausta jotain rajoitteita iän tms. suhteen.

Millaiset tyylit sopivat erityisesti joulukorttikuviin? Miten saada kuvista jouluiset, jos ei halua pukea punaista?

Joulukorttikuvaukseen sopii aivan kaikenlaiset tyylit. Tärkeää on, että asut ovat teille itsellenne mieluisat. Monesti annan vinkkejä asiakkailleni siitä mikä toimii erityisen hyvin oman setupin kanssa. Tärkeintä on kuitenkin, että kuvista tulee asiakkaan näköisiä. Karkeasti voisi heittää, että perusvarma asu joulukortteihin on suhteellisen neutraali. Teidän oma tyylinne taustalla huomioiden esimerkiksi tytölle yksivärinen neulemekko, puuvillamekko tai tyllimekko tai hameen pariksi simppeli yläosa esim vaalea toppi ovat aika perusvarmoja monenlaiseen joulukorttisetupiin. Pojalla taas esimerkiksi puuvillahousut tai farkut ja joku mukava ja pehmoinen neule ovat klassisia ja tyylikkäitä, sekä sopivat moneen taustaan. Merkkivaatteet ovat toimineet myös oikein hienosti etenkin silloin, jos on useampi lapsi kuvassa ja heitä saa puettua saman henkisesti esimerkiksi vähän ristiin.


Miten tausta vaikuttaa asuvalintoihin?  

Punaisella värillä vaatetuksessa saa helposti maustettua joulua simppelimpään taustaan ja taas kovin jouluisen taustan kanssa neutraalimmat värit vaatetuksessa tuovat kivasti tasapainoa. Jos tausta on kovin täynnä jouluista rekvisiittaa, voi lapsi helposti hukkua taustaan. Tämän vuoksi kannattaakin aina miettiä asuvalinnoissa mikä korostaa lasta taustasta, mutta ei tee silti kokonaisuudesta levotonta.

Onko jotain värejä mitä kannattaa välttää? 

Ehkä lähtisin välttämään kovin räiskyviä värejä, neonvärejä tms. ja suuria kuvioita vaatteissa. Niissä on vaarana, että ne saattavat riidellä jouluisen taustan kanssa. Jos tausta on musta, en laittaisi päälle mustaa. Toisaalta taas jos tausta on aivan valkoinen, niin valkoinen asu ei pomppaa parhaiten esiin etenkin silloin, jos lapsi itse on kovin vaalea.


Vinkkejä sellaisen lapsen vaatteisiin, joka ei vielä istu? Entä sellaisen, joka ei vielä seiso? 

Jos lapsi ei vielä istu itse, kannattaa miettiä onko lapsi kuvassa jonkun sylissä tai kenties johonkin muualle aseteltuna ja sitten huomioida, että vaatteen materiaali ei ole liian tönkkö vaan laskeutuu nätisti. Esimerkiksi aivan pienelle vauvalle ei kannata pukea mitään suoria housuja ja liiviä ja kauluspaitaa, jotka saattavat kuvissa vaikuttaa tönköltä. Yleensä "less is more" vaatteissa, kun on kyse teemakuvauksesta, jossa kenties enemmän rekvisiittaa mitä ihan tavallisissa kuvauksissa.

Vinkkejä sisarusten mätsääviin asuihin? Entä miten mätsätä asut niin, että eivät ole samaa kuosia, mutta silti saman tyyliset. 

Saman väripaletin sävyt toimivat yleensä nätisti. Myös vähän ristiin mätsääminen toimii hyvin. Aina ei tarvitse olla täysin samat asut, sillä keskenään samanhenkiset ja joiltain osin mätsätyt riittävät hyvin. Joulukorttikuvassa tosin toimii täysin mätsätyt vaatteet paremmin kuin täysin eri henkiset eli jos arvot eri tyylien väliltä, niin joulukorttikuviin voi mätsätä mielummin överisti kuin ei ollenkaan!


Millaisia asusteita suosittelet? 

Tonttulakeilla saa ripauksen joulua mukaan halutessaan etenkin hillitympään taustaan. Muuten asusteita kannattaa enemmän miettiä tausta ja muu asukokonaisuus huomioiden.

Millaista rekvisiittaa kannattaa suosia? 
Kun menet järjestettyyn joulukorttikuvaukseen valokuvaajalle, rekvisiitta on yleensä siellä valmiina. Halutessasi mukaan voit napata vaikka polkkatikkukaramellit tai pipareita, joita lapset voivat tutkiskella kuvissa. Kun valitset joulukorttikuvauspaikkaa, mieti kenen tyyli ja joulukorttisetup miellyttää teitä eniten ja valitse paikka sen mukaan.

Kiitos Lotalle hyvistä vinkeistä! Lisää Lotan kuvia löydät Lotta Polviander Photographyn kotisivuilta ja Instagramista @lottapolvianderphotography. Näillä ohjeilla on varmasti helpompi miettiä vaatteita joulukorttikuvaukseen tänä vuonna ja jatkossa. Toivotamme onnistuneita kuvauksia teille kaikille!


*****************

Joko teillä on varattu aika joulukorttikuvaukseen?
Mikä värimaailma on sinun suosikkisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti