torstai 1. maaliskuuta 2018

Kuukauden mini helmikuu: Kukuti

Kevät saapuu kovalla vauhdilla, onhan nyt jo maaliskuu! Kuunvaihde tiesi taas Mini Stylen osalta eniten Instgramissa tykkäyksiä saaneen kuvan palkitsemista. Helmikuun kuukauden minin tiimoilta pääsemme tutustumaan toiseen suomalaiseen jälleenmyyjään. Kukutia alettiin rakentaa alkuvuodesta 2017 ja vähitellen siitä muodostui ”mini concept store”, paikka joka on vähän enemmän kuin pelkkä lastenvaatekauppa.
Helmikuussa eniten tykkäyksiä keräsi @operaatioaiti suloinen tyttö Metsolan asusteissa. Ansaittu voitto ja Kukutin 50€ arvoinen lahjakortti takataskuun. Onnea!
Kukutista löytyy lastenvaatteiden lisäksi kokoajan laajeneva valikoima naistenvaatteita ja asusteita samoilta merkeiltä kuin lastenvaatteetkin. Lisäksi valikoimassa on luomupuuvillaisia tarvikkeita, sisustusesineitä, kortteja, leluja, ulkomaalaisia perhe&lifestyle -lehtiä sekä koko perheen luonnonkosmetiikkaa. Yrityksen takaa löytyvät ihastuttavat Antonia ja Nea. Kysyimme heiltä, millaisena he kokevat jälleenmyyjänä olon.

Mikä sai ryhtymään lastenvaatekauppiaaksi?

Antonialla oli kokemusta luonnonkosmetiikan verkkokauppiaana ja Nealla taas muotoilusta ja visuaalisesta puolesta. Idea lähti perinteisesti oman lapsen syntymän ja lastenvaateharrastuksen kautta. Oli mukava huomata parisen vuotta sitten, että myös ekologiset lastenvaatteet ovat nykyään tosi tyylikkäitä. 

Mikä on siinä parasta, mikä pahinta? 

Parasta ovat ihanat asiakkaat niin verkossa kuin kivijalkakaupassa ja esimerkiksi kehut nopeasta toimituksesta tai kauniista myymälästä. Haastavinta on ehkä itsestä riippumattomat viat tuotteissa ja välillä ajan riittämättömyys asioihin mitä pitäisi ja haluaisi tehdä enemmän. 

Miten valitsette merkit, joita haluatte myydä? 

Kelpuutamme pääasiassa vain luomupuuvillaa, muita luonnonmateriaaleja tai kierrätysmateriaaleja käyttäviä merkkejä. Tuotteiden valmistuksen haluamme tapahtuvan Euroopassa, mutta esimerkiksi ulkovaatteiden suhteen on pakko tehdä poikkeuksia. Pyrimme pysymään omassa tyylissämme, joten vaatteet menevät suhteellisen tiukan seulan läpi myös ulkonäöllisesti.

Kukutin ihanat naiset, vasemmalla Nea ja oikealla Antonia. Kuva: Anna Nääppä
Kuinka hankalaa tiettyjä merkkejä on saada valikoimaan? 

Useat merkit vaativat nykyään myös kivijalan eli pelkkä verkkokauppa ei riitä. Lisäksi jotkut merkit ovat hyvin tarkkoja jälleenmyyjäprofiilista, mikä on vain hyvä asia. Me halusimme joka tapauksessa myös kivijalkaliikkeen, koska Turussa ei oikein ollut pienempiä merkkejä myyvää lastenvaateliikettä.

Millaisia droppipäivät ovat myyjän näkökulmasta? 

On aina jännittävää nähdä, mistä tykätään eniten! Jos on erittäin suosittu droppi, voi olla melkoista haipakkaa, kun asiakkaat tilaavat samalla verkkokaupasta ja asioivat myymälässä.

Miten lastenvaatemuoti on mielestäsi muuttunut vuosien varrella vai onko? 

Päällä mukavat lastenvaatteet ovat olleet jo pitkään muotia, mutta varmasti kuosimaailma on muuttunut paljonkin muutamien vuosien takaisesta "retromuodista". Nykyään suositaan minimalistisempaa ja hillitympää, toisaalta taas graafisempaa tyyliä. Värit ovat enemmän pastellisia tai murrettuja kuin räikeän kirkkaita. Materiaaleihin ja leikkauksiin kiinnitetään enemmän huomiota. 

Onko teillä olemassa kanta-asiakasjärjestelmää tai etuja? 

Tällä hetkellä ei ole mitään pysyvää systeemiä. Välillä on kampanjoita, jolloin verkkokauppatilausten ja kivijalka-asiakkaiden mukaan laitetaan alennuskoodikortti. Myös uutiskirjeen mukana tulee etuja. Tiedotamme uutiskirjeen kautta myös kivijalassa tapahtuvista spesiaalijutuista.

Mieleenpainuvin muistosi kauppiaana? 

Ehdottomasti avajaispäivämme 3.8.2017, kun olimme viimeistelleet myymälää ja verkkokauppaa yömyöhään asti ja mietimme tuleekohan kukaan avajaisiin. Avajaispäiväämme sattui muun muassa Mini Rodinin ja Papun dropit. Aamulla olikin heti jonoa liikkeen edessä, verkkokauppatilauksia alkoi tulla mukavasti ja ylipäätään asiakkaat ottivat meidät ihanasti vastaan!

Millaista sinusta on hyvä asiakaspalvelu? 

Verkkokaupan puolella pyrimme vastaamaan asiakkaiden viesteihin nopeasti ja tarjoamaan helppokäyttöisen ja selkeän kaupan. Kivijalassa huomioimme ja tervehdimme asiakkaita sekä autamme parhaan taitomme mukaan. Tuotteet pakataan kauniisti molemmissa myyntikanavissa. 

Terveiset Mini Style Finlandin lukijoille: 

Kiitos kaikille alkutaipaleellamme mukana olleille ja kannustavia kommentteja antaneille sekä tietysti ihanille vakioasiakkaillemme! 

Kukutin kivijalka liikkeeseen pääset vierailemaan Turussa Forum Korttelissa ja kauempana asuvat voivat vierailla heidän verkkokaupassa. Kiitos osallistumisestanne kuukauden miniin!

**********************************************************************************

Instagramin puolella @ministylefinland alkoi maaliskuun minin etsintä. 
Onko sinun minisi tuleva kuukauden mini?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti