tiistai 27. helmikuuta 2018

Inspiroidu tyylistä: Niina, Viljami ja Alva

Helmikuun kunniaksi sukellamme boheemin rentouden pariin.  Inspiroidu tyylistä juttusarjassa tutustutaan tällä kertaa Viljamiin, Alvaan ja heidän äitiinsä Niinaan. Näiden katu-uskottavien minien äiti osaa muuntaa överistäkin huipputyylikästä! Kurkistetaanpa, mitä lastenvaateharrastus merkitsee Niinalle.

Miten kuvailisit teidän tyyliä?

Sanalla rento. Maanläheisiä, murrettuja sävyjä ja boheemia rentoutta höystettynä ripauksella katumuotia! Ei sovi myöskään unohtaa Alvan vaatekaapin punaista lankaa - vaaleanpunaista. Leopardikuosi kuuluu meidän vakiovarusteisiin. Kaikki pörröinen, sametti, velour ja kiiltävät materiaalit sekä revitty farkku toimivat aina. Usein se, mikä on jo lähes rumaa muuttuukin omissa silmissä äärettömän hienoksi. Överijutut voivat siis usein olla oikein toimivia. Juju piilee yhdistelyssä! 

Lempi lastenvaatemerkkisi? Miksi juuri tämä? 

The Animals Observatory (TAO) ja Bobo Choses ovat varmasti tämän hetken suosituimmat merkit lasten vaatekaapeissa. Tykkään rentoudesta ja värimaailmasta, jotta nämä merkit tarjoavat. Näiden lisäksi löytyy toki muitakin merkkejä. Uusia innostuksen kohteita ovat Maed for Mini ja Repose AMS. Jälkimmäistä meillä ei vielä olekaan, mutta tulevaisuudessa varmasti! 

Koska innostuit lastenvaatteista ja miten? 

Viljami täyttää keväällä 6 vuotta ja ennen hänen syntymäänsä hurahdin lastenvaatteisiin. Ensimmäinen merkki (Mini rodini) tuli mukaan kuvioihin Viljamin ollessa 1,5v. Olen aina ollut kiinnostunut vaatteista ja omien lasten myötä kiinnostus vain syveni. Jotenkin vain eksyin oikeisiin ryhmiin ja siitä kaikki sai kunnolla alkunsa! 


Miten tyylinne on muuttunut vuosien varrella vai onko? 

Viljamin tyyli on muuttunut astetta rennompaan suuntaan ja merkit täyttäneet kaapit. Ketjuvaatteita löytyy edelleen jonkin verran, mutta ne ovat jatkuvasti vähentyneet vuosien varrella. Alvan tyyli on muuttunut vauva-ajoilta hurjasti. Pojan jälkeen mielessä oli vain tyllit, frillat, röyhelöt, pitsit ja SE vaaleanpunainen. Kunnon karkkipinkkivaaleanpunaista en ole toki unohtanut vieläkään kokonaan! Nyt Alvan ollessa 3 vuotta hänen päällään nähdään välillä pelkkää pinkkiä ja Gugguuta päästä varpaisiin, mutta vähenevissä määrin. Tyyli on lähtenyt enemmän isoveljen jalanjäljille boheemimpaan suuntaan. 

Mitä lapset ovat mieltä äidin valitsemista vaatteista ja kiinnostaako lapsia itseään se miten heitä puetaan?

Lapset tykkäävät, koska vaatteet ovat rentoja ja mukavia päällä. Molemmat suostuvat äidin onneksi pukemaan päälleen ne vaatteet jotka äiti on heille haalinut. HUH! Viljamia ei pahemmin vaatteet edes kiinnosta, Alva taas tykkää melkeimpä kaikesta. 

Suosikkivaatteesi? (Äidin ja lasten) 

Ehdottomasti TAO:n ja Bobon oversize collarit ovat äidin mieleen! Yhdessä tykkäämme lasten kanssa Mini rodinin leopardikuosin vaatteista, Makian pipoista ja Adidaksen Superstareista. 

Mihin asioihin kiinnität huomiota ostaessasi uusia vaatteita? 

Lyhyesti neljällä sanalla: esteettisyys, hinta, laatu ja eettisyys. 

Mistä teet lastenvaatehankinnat?

Ostan netin kautta mahdollisimman paljon suomalaisilta jälleenmyyjiltä. FB-kirppiksiltä teen myös paljon löytöjä. Zarasta tulee tilailtua jonkin verran ihan puhtaasti ulkonäon vuoksi - heiltä löytyy paljon meidän näköisiä vaatteita.

Miten huollat vaatteita? Paras tahranpoistovinkki?

En huolla vaatteita mitenkään erityisesti. Perus pesut, kuivausrumpuun en uskalla jostain syystä laittaa. Tahrat käsittelen sappisaippualla. Marja- ja hedelmätahroihin kaadan kiehuvan kuumaa vettä.

Parasta tässä harrastuksessa?

Itse ainakin nautin, kun näen kauniita vaatteita ja yhdistelmiä lasten päällä. Ja myös ihmiset! Tämän harrastuksen kautta olen löytänyt paljon hyviä tyyppejä ja yhden erittäin tärkeän ja ainutlaatuisen ystävän.

Miksi valitsit juuri nämä kuvat postaukseen?

Valitsin juuri nämä kuvat, sillä ne kuvaavat parhaiten tämän hetken tyyliämme. Meidän lempivaatteita vilahtelee niissä myös.


 Tästä hyvät vinkit talteen rentoa, katu-uskottavaa tyyliä tavoitteleville!

Kiitos Niina, Viljami ja Alva <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti