sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Lapsesi muistot turvallisesti talteen Kiddayn avulla

Osa varmasti teistä muistaakin jo Kiddayn? Kyllä, se sama poppoo joiden kanssa edustettiin viime kevään Lapsimessuilla. Messut toimivat samalla lapsiperheille suunnatun mobiilisovelluksen lanseeraustilaisuutena. Vajaan vuoden aikana Kidday on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Vaihdoimme hieman kuulumisia ja ajattelimme kertoa niistä teillekin!


Kidday sai alkunsa kaksi vuotta sitten, kun sovelluksen perustaja sai esikoisensa. Lapsen tietojen helppo tallennus ja jakaminen turvallisesti oli haastavaa – miltei mahdotonta! Valokuvia ja videoita oli monissa eri laitteissa ja hetkien välittäminen sukulaisille toteutettiin usean kanavan avulla.

Monet vanhemmat päätyvät siihen, että julkiset sosiaalisen median palvelut eivät ole lapsen muistojen tallennuspaikkoja. He kaipaavat yhtä selkeää ja turvallista tapaa saada muistot järjestykseen. Vanhemmat ovat yhä enemmän kiinnostuneita vanhemmuudesta ja kasvatuksesta ja janoavat lisää vastauksia kysymyksiinsä. Internet onkin tietoa täynnä, mutta mikä on oikeasti laadukasta ja luotettavaa? Tuoreet vanhemmat kaipaavat selkeää ja kattavaa paikkaa tiedon hankinnalle. Onneksi tähänkin on tulossa Kiddayn myötä apu!

Kiddayn promokuva. Kuva: Mikaela Holmberg/ByMikaelas
Kiddayn avulla voit tallentaa ja jakaa lapsen muistot sekä kasvun turvallisesti yhden sovelluksen avulla. Samalle se toimii lapsuusmuistojen holvina. Voit vanhempana kutsua läheisesi seuraamaan lapsesi elämää ja he voivat näin olla osana Kiddayhin muodostuvaa lapsuudentarinaa. Päätimme hieman testailla ja tutkailla sovellukseen tulleita uusimpia päivityksiä.

Sovellus on ulkoasultaan ihanan simppeli ja siksi helppo käyttää. Lapsien isovanhemmat eivät yleensä ole yhtä edistyneitä teknologian käytössä, joten tämä on tärkeä ominaisuus lapsiperheille. Vanhempi sukupolvi ei myöskään välttämättä käytä sosiaalista mediaa yhtä aktiivisesti ja tästä syystä lapsenlapsien kuvat helposti hukkuvat muiden seurattavien julkaisuihin. Kiddayn kanssa on helpompaa seurata vain ja ainoastaan tärkeiden ihmisten - eli läheisten lasten - elämää.
Monet meistä olisivat kaivanneet tällaista sovellusta jo silloin, kun lapset olivat vauvaikäisiä, sillä varsinkin mittojen seuraaminen on todella näppärää sovelluksen avulla. Käyristä näkee kasvun kehityksen selkeästi. Sovellus toimii ikään kuin taskussa kulkevana neuvolakorttina. 

Kuvaa lisätessään voi valita mahdollisen albumin johon kuvan lisää, päiväyksen, jos kuva on otettu aiemmin, sijainnin ja kuvatekstin. Kaikille lapsille saa oman profiilin alle omat osiot joiden avulla lasten kuvia ja kasvukäyriä voi katsella myös erikseen. Koska Kidday antaa itse päättää ketä kutsuu lapsen seuraajaksi, on helpottavaa tietää, ettei lapsen kuvat päädy mihin vain, eikä suodattimen tarvitse olla niin tiukka kuin muissa sosiaalisissa medioissa. Voit kutsua käyttäjiä seuraamaan lapsen aikajanaa sähköpostin kautta. Mikäli läheisellä on jo Kidday käytössä, kutsuminen onnistuu helposti yhtä nappia painamalla eikä sähköpostia tarvita. Turvallisuus nouseekin yhdeksi tämän sovelluksen lisäarvoksi, joita monet vanhemmat varmasti kaipaavat.


Kotimaisuus on tämänkin sovelluksen kohdalla arvo, joka on erityisesti meidän mieleen. Myös turvallisuus ja luotettavuus ovat tärkeitä arvoja, sillä Kidday ei luovuta mitään lapsen henkilökohtaisia tietoja palvelun ulkopuolelle. Kidday on tehnyt yhteistyötä meille lastenvaateharrastajille tuttujen merkkien kanssa, kuten Papu ja ByPinja - odotammekin mielenkiinnolla, mitä seuraavaksi on luvassa! 
Kiddayn jouluisia tunnelmia! Kuva: Mikaela Holmberg/ByMikaelas

Kidday sovelluksen voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Sovelluksen avulla taltioit näppärästi tulevan joulun ja uuden vuoden muistot Kiddayhin. Perheellesi ja kaikille lapsen läheisille, yhden napin painalluksella. Helppoa! 

*****************************

Rauhallista joulua ja yllätyksellistä uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti