lauantai 9. maaliskuuta 2019

PINATEX - vegaanin valinta nahan sijaan

*Kaupallinen yhteistyö 

Eilen perjantaina For Minis and Mommies-verkkokauppaan ilmestyi myyntiin, ehkä jopa vuoden kuumin ja innovatiivisin uutuus; PINATEX-tuotteet. FMAM piti viikko sitten ensimmäiset ananasbileet, joissa esiteltiin tätä uutuusmateriaalia ja annettiin ensimaistiaiset siitä, mitä kaikkea materiaalista on luvassa. Innokkaimmat ovatkin voineet ostaa omat Pinatex-tossut ja korunsa jo viikon verran FMAM-myymälästä ja muutamilta jämyiltä. Koko Pinatex-mallisto on nähtävillä huhtikuussa Lapsimessuilla.

Me saimme Mini Style Finlandin kanssa testiin FMAM Pinatex-tossut ja lisää kokemuksia jaamme niistä heti, kun ovat ehtineet olla käytössä pidemmän aikaan. Halusimme kuitenkin jo hieman tutkailla mistä tässä uudessa materiaalissa on kyse ja kerätä faktoja tiskiin. Yhdet tossut olemmekin ehtineet kotiuttaa jo heti ensimmäisten joukossa viikko sitten, joten myös ensi fiiliksiä nostamme nyt esiin.

Kuva: FMAM
Mitä se Pinatex sitten oikein on ja mistä sitä saadaan?

Pinatex on luonnollinen, vegaaninen, innovatiivinen ja patentoitu uusi materiaali, joka on valmistettu ananaksen vihreiden lehtien kuiduista. Pinatex tuotetaan ananassadon sivutuotteena, eikä sitä varten tarvitse lisää maata, vettä, lannoitetta tai torjunta-aineita. Ananakset, joista Pinatex tuotetaan ovat kasvatettu yhteistyöviljelmillä Philippiineillä. Pinatex toimii hyvin nahan tavoin ja siitä voidaan valmistaa ihan kaikkea, mitä nahastakin; koruja, tossuja, laukkuja...

Kuva: FMAM
Miltä Pinatex näyttää, miltä se tuntuu ja kuinka se kestää?

Pinatex näyttää ja tuntuu käsiin hieman huopamaiselta ja jopa kovalta ja karhealta. Käytössä Pinatex tossut olivat kuitenkin ilmeisen pehmoiset, kuten on luvattu. Hieman kovasta tuntumasta huolimatta näytti siltä, etteivät tossut pienen jaloissa olleet lainkaan epämiellyttävät, edes paljaissa jaloissa. Meillä tossuja jopa toivotaan itse jalkaan vaikka kaikki muut viritykset riisutaan jalasta niin pian kuin mahdollista. Se mikä materiaalissa yllätti oli sen keveys, Pinatex ei paina juuri lainkaan ja ovat siksi varmasti niin mukavat myös pienissä jaloissa. Käytössä tossujen pintaan saattaa nousta kuitua, mikä on materiaalille normaalia. Tämän ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa tossujen kestävyyteen vaan matreiaalin tulisi olla hyvinkin kestävää - näin luvataan. Pinatex on materiaalina vettähylkivä ja tossut saa helposti puhdistettua kostutellu pyyhkeellä, jossa voi olla hieman saippuaa. Kokonaan veteen tossuja ei kannata upottaa eikä kuivata liian kuumassa. Tossujen pintaan voi laittaa luonnollista vahaa, jotta ne pysyisivät vielä parempina vielä pidempään.


Ensivaikutelma tossuista on positiivisesti yllättänyt. Viikon verran päivittäisessä käytössä olleet tossut eivät ole menneet miksikään kuitujen nousua pinnalle lukuunottamatta ja tätäkin tapahtunut lähinnä tossujen pohjaan. Puhdistus sormiväreillä suttailun jälkeen oli helppoa ja lika lähti helposti tossujen pinnasta. Vegaaninen vaihtoehto on erittäin tervetullut markkinoille ja innolla jaamme lisää kokemuksiamme ja kuvia tossuista myöhemmin Instagramin puolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti