lauantai 20. tammikuuta 2018

Inspiroidu tyylistä: Niitty ja Madde

Tammikuun inspiroidu tyylistä juttusarjan tähti on Madde, jonka vaatekaappiin pääsemme nyt kurkistamaan Niitty äidin kanssa. Tämän sporttimimmin tyylin kulmakivet ovat yksinväriset vaatteet pienellä jujulla. Mainitsiko joku jo vaaleanpunaisen? 
Miten kuvailisit teidän tyyliä?

Tyylimme on nyt jonkinlaisessa murrosvaiheessa. Madde on nyt 3-vuotias ja kaikenlainen vauvamaisuus alkaa jäädä pois. Ulkovaatteissa vielä mennään haalarilla ja kypärämyssyllä/nauhallisella pipolla, mutta muuten pyrkimys on jo jotenkin isomman tytön tyyliin - mukavuudesta tinkimättä ja pikkuaikuista luomatta. Tyyliä kuvaisi parhaiten varmasti sellainen tietyn sortin monimuotoisuus ja visuaalinen yhdistely. Lapsen lempihahmoja, kuten My Little Ponyja on tuotu myös mausteeksi kivannäköisillä vaatekappaleilla. Tärkeimmäksi koen, että suurinpiirtein kaikki vaatekappaleet sopivat toisiensa kanssa yhteen ja vaatemäärät ovat erittäin vähäisiä. Samat värisävyt pyörivät aikalailla kaapissamme vähän eri muodoissa. Tällä hetkellä alaosina käytetään pitkälti mustia legsuja, skinnylegsuja, farkkuja tai sukkiksia, joihin yhdistellään värillisempiä yläosia, mekkoja ja paitoja. Vain parit värilliset legsut ovat enää kaapissa, ne ovat jääneet niin sinne vauvatyyliin. Väreinä meillä ovat kulkeneet lähes aina vaaleanpunaisen -ja pinkin sävyt sekä musta. Nyt vaaleanpunaisen sävyistä viehättävät erityisesti kylmät sävyt sekä liilan sävyt, mustaa kaappiin on tullut enenevissä määrin. Ja kukat! Kasariysäripastellikesää odotellen.

Välillä tuntuu, että tyyli on nyt hiukan hukassa ja ketju -ja urheiluliikkeiden vaatteita on alkanut löytyä kaapeista entistäkin enemmän sillä tuntuu, että monilta kotimaisilta -ja eettisemmiltä valmistajilta ei vain löydy riittävästi omaan makuuni isomman tytön vaatteita. Vaikka eihän herranjumala 3-vuotias ole iso, mutta tällainen tietty tyyli on alkanut nyt voimakkaasti viehättämään enemmän kuin ne samat jutut joita käytimme lapsen ollessa pieni. Johan se on omastakin päästä kiinni, ettei osaa siten enää pukea samoja lettilegsuja -ja samaa rusettia päähän, joita on käyttänyt vauvana. Erikoista ja hankalaa selittää, mutta summasummarum: tyyli on murrosvaiheessa ja hakusessa.Lempi lastenvaatemerkkisi? Miksi juuri tämä/nämä?

Tekisi mieleni JUST NYT sanoa Zara, mutten sano. Heh. Sitä on kuitenkin kaapissamme nyt enenevissä määrin. Gugguun laatu ja istuvuus sekä toki myös värimaailma ei ole kyllä vuosien varrella saanut kilpailijaa. Joten vastaan sen.

Adidas on tällähetkellä kovassa nousussa myös meillä ja toivoisinkin kovasti heiltä vieläkin laajempaa lastenvaatevalikoimaa sekä keskittymistä kaavoituksiin. Metsola jyrää vauhdilla myös. Rodini on jäänyt ja Vimma tasapainottelee mukana satunnaisin yksilöin.

Koska innostuit lastenvaatteista ja miten?

Lastenvaatteista olen kiinnostunut ja innostunut jo vuosikausia ennenkuin edes kuvittelinkaan joskus saavani lapsen. Vaatteet ja visuaalisuus on aina kovin tärkeää minulle. Rodini ja muut sen ajan retrot tulivat tutuiksi kummipoikani synnyttyä 2010, jolloin hifistelin mielelläni lapsettomana hänen äitinsä kanssa vaatteita. Oli selvää, että yhtälailla höyrähdän kun saan omanikin. Eli kun Madde syntyi 2014 niin samantienhän se lähti. "Brändit" tulivat kunnolla mukaan vasta n. 2 kk iästä, koska kaikki vaatteet olivat aivan liian isoja hänelle ennen sitä, jolloin kaapissa oli mm. paljon Newbieta ja PoP:ia.

Miten tyylinne on muuttunut vuosien varrella vai onko?

Kuten jo sivusinkin niin aivan alkuun meillä oli paljon PoP:ia ja joitain ketjuliikkeiden vaatteita. Ajattelin pukevani lasta melko unisexisti, enkä varsinkaan mekkoihin tai mihinkään hörselöihin, tylleihin enkä ikimaailmassa vaaleanpunaiseen. No, jaksoin sinnitellä vuoden verran ja ensimmäisen vuodenkin aikana niitä hörsöjä, mekkoja ja rusetteja alkoi kertyä kaappiin... Persikansävyillä korvasin sinnikkäästi vaaleanpunaista. Aloin kyllä pitää kovasti mekoista, mutta niiden piti säväyttää, esimerkiksi Rodinin kuosit olivat meidän makuun erityisesti. Enää en pukisi niitä kirveelläkään. Kuoseja meillä oli siis paljon.

Madden kasvaessa Gugguu löi itsensä läpi totaalisesti ja persikkaähky oli peruuttamaton. Vaaleanpunainen tyttömäinen, mutta reipas tyyli rantautui meille ja sellaisena se on pysynytkin, vähän aina vain muotoaan muuttaen. Madden pukeminen on toisaalta helppoa, koska kausittaiset värimaailmat pääosin kolahtavat aina kun ne tulevat. Ainakun tulee vaihe, että mikään ei inspiroi, niin aina tulee jotain uutta, joka taas sytyttääkin.

Emme käytä mitään mistä emme pidä, esimerkiksi merkin vuoksi. Sen takiakin olen ostellut nyt jonkin verran ketjuliikkeiden vaatteita, jotka ovat miellyttäneet silmää enemmän. Haluaisin ostaa kovasti kaiken parempi laatuisena ja eettisempänä, mutta häpeäkseni myönnän, että esteettisyys ajaa ohi sen verran, etten halua ostaa arvokkaampia vaatteita elleivät ne viehätä silmää 150%.Mitä lapset ovat mieltä äidin valitsemista vaatteista ja kiinnostaako lapsia itseään se miten heitä puetaan?

Maddella on ihana esteetikon silmä ja toteaakin vilpittömästi omista ja muidenkin vaatteistaan kuinka kauniita ne ovat, huomioi värit, hörsöt, kuviot ym. Hän nauttii vaatteiden hypistelystä shoppaillessa ja ilahtuu uusista vaatteista joita saa, mutta ei hän vaadi saada jotain vaikkapa kaupasta. Eikä hän ole juurikaan koskaan itse päättänyt vaatteistaan. Nyt isompana saatan kysellä haluatko tällaisen, pitäisitkö tällaista, kumman näistä haluaisit tänään jne. Hän ei ole kieltäytynyt jostain vaatteesta, joskus joistakin kengistä kyllä on, jotka hiersivät. Mutta muutoin hän on mukautuva tyyppi.

Kun kysyn häneltä mikä on lempivärisi, hän vastaa "Mustavalkoraidallinen ja glitter."

Suosikkivaatteesi? (Äidin ja lapsen)

Madden mielestä röyhelöt ja "se tissipusero", jonka isi osti (R/H:n college).

Äiti on samaa mieltä, frillajutuista pidän kovasti. Coston pipo vaihtotupsuineen taitaa olla juuri nyt myös vaatteiden aatelistoa meidän kaapissa.Mihin asioihin kiinnität huomiota ostaessasi uusia vaatteita?

Ulkonäköön, istuvuuteen ja laatuun. Seuraavana eettisyyttä ja hintaa. Ja joo, Zarahan ei tätä asiaa edusta juurikaan, mutta kun muuten ovat niin ihania!

Mistä teet lastenvaatehankinnat?

Aika pitkälti verkosta. Erinäisistä nettikaupoista ja facebookin nettikirppareilta. Harvemmin kaupoista. Koska enhän mä ihan oikeasti ehdi missään kierrellä! Pitäisi.

Miten huollat vaatteita? Paras tahranpoistovinkki?

Nukkaleikkuri on ehdoton nyt kun noita himskatin nyppyyntyviä ketjuvaatteita on kertynyt jonkinverran. Sekä jokaisen tahran käsittely ennen koneeseen laittoa vaikkapa sappisaippualla. Muutoin emme juuri niitä huolla, Kenkiä pyyhitään babywipeseilla jne.

Paras tahranpoistovinkkini on Fairy-soodajauhe-seos rasvatahroihin, johon kukaan ei usko ja josta joku sai jostain Niksipirkan kipailusta valtavan rahapalkinnon kauan sen jälkeen kun olin sitä jo itse käyttänyt pari vuotta! Epistä. Eli: Fairya ja soodajauhoa tiiviiksi tahnaksi hierotaan kostean rasvatahranpäälle ja annetaan vaikuttaa reilun aikaan. Sitten vain koneeseen. Sillä lähtee jo useasti pestyt ja pinttyneetkin rasvatahrat.

Parasta tässä harrastuksessa?

Yhteisöllisyys! Ja jälleenmyyntitouhu. Jännitys oli ehkä ennen merkityksellistä, mutta ei niin kovasti enää. Mutta tietysti ne asiat näiden vaatteiden ympärillä ja ne muutokset omassa maussa, hauskaa analysoida tällaisia juttuja yhdessä. Postittaminen on kyllä hanurista, mutta kuuluu asiaan. 


 Postauksen kuvat ovat Niityn valitsemia ja ne kuvaavat Madden tyyliä parhaiten.

Kiitos Madde ja Niitty! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti