perjantai 26. tammikuuta 2018

Vaatekaapin kulmakivet

Alennusmyynnit ovat väistymässä kevään droppikimaran tieltä! Lapset kasvavat ja vaatekaapit uusiutuvat vauhdilla samaa tahtia.  Moni vanhempi varmasti miettii, mitkä olisivat ne kaikkein järkevimmät hankinnat minien vaatekaappeihin.

Kokosimme yhteen muutamia esimerkkejä hyväksi todetuista vaatekaappien kulmakivistä, jotka ovat monikäyttöisiä, helposti yhdistettäviä keskenään sekä toimivat monessa tilanteessa. Valtaosaan vaatteista värimaailmaksi kannattaa valita kohtuullisen neutraaleja sävyjä, jolloin vaatteita on helppo yhdistellä toisiinsa. Neutraaleihin sävyihin on tällöin helppo yhdistää yksittäisiä voimakkaampia värejä ja printtejä. Pieniä yksityiskohtia muuttelemalla löytyy jokaiselle se oma maku ja tyyli – niin tytölle, kuin pojallekin.


Valkoinen body: Kiddow, mäyräkoira body: Mini Rodini, musta body: Omin, 
musta-valkoinen body: Papu


Vauvojen vaatekaapeissa aivan ehdottomia ovat kauniit ja laadukkaat bodyt. Kietaisubodyt toimivat parhaiten perheen pienimmille helpon puettavuuden vuoksi. Vinkkinä, että mm. Mini rodinilta löytyy kietaisumalleja yksivärisinä sekä printteinä newborn- koossa. Päänkautta puettavia bodyja löytyy jokaiseen makuun: värikästä, neutraalia ja printtiä eri merkeiltä. Laadukkaita pesuja kestäviä yksivärisiä bodyja pienellä twistillä löytyy mm. Ominin mallistosta.

Vaalea minttu: Gugguu, harmaa frillapaita: Metsola, musta vaarinpaita: Mini Rodini,
vihreä paita: Kaiko Clothing

Kun on aika siirtyä bodyista pitkähihaisiin yläosiin, valikoima laajenee jälleen. Pitkähihaisten valinnassa tulisi kiinnittää huomiota materiaalivalintoihin sekä käyttötarkoitukseen. Kevyitä pitkähihaisia voi hyvin käyttää sellaisenaan, mutta ne sopivat myös kerrospukeutumiseen. Valikoimaa riittää jokaiseen makuun. Tyttömäisyyttä on ihana korostaa esimerkiksi frillapaidoilla tai Kaikon cross shirtillä!
Tukaani college: Bang Bang Copenhagen, banaani college: Bobo Choses, kettu college: Papu, mustekala college: Tinycottons, metsäprintti college: Taival Clothing

Perusvarma valinta vaatekaappiin ovat mukavat ja väljät collegepaidat. Ne toimivat niin farkkujen,  legginssien kuin rennompienkin alaosien kanssa. Asukokonaisuus on helposti muokattavissa asenneprintillä tai pelkistetymmällä yksivärisellä paidalla. Tutustumisen arvoinen on kotimaisen Taival Clothingin mallistossa valloittava metsäinen Usva- college. Collegepaidat toimivat parhaiten jo kävelemään oppineilla, mutta valikoimaa löytyy perheen pienimmillekin. 
Mustat polvipaikat: Papu, valkoiset joutsenlegginssit: Yo Zen, kukkaprintti legginssit: Vimma, mustat legginssit: Tinycottons

Legginssit vievät ykköspaikan monikäyttöisyydellään. Papun polvipaikat ovat yksi suurimmista kestohiteistä, joita minien vaatekaapeissa vilahtelee. Eivätkä suotta! Pieni leikkisyys muutoin hyvin yksinkertaisessa suunnittelussa ja värejä löytyy jokaiseen makuun. Erilaisilla printtilegginsseillä saa yksinkertaiseenkin asuun kaivattua särmää. Aivan ehdoton vaatekaapin ässä on kuitenkin kokomustat legginssit.
Vaaleanpunainen bomber: Bobo Choses, musta nalle neuletakki: Huxbaby, musta bomber: The Brand, harmaa neuletakki: Beau Hudson

Neuletakit ja erilaiset vetoketjulliset zipit ovat kerrospukeutujan aatelia. Lämpimillä keleillä niitä voi käyttää päällysvaatteina ja kylmällä ne antavat mukavaa lisälämpöä kerrosten väliin. Samalla ne ovat kuitenkin helposti riisuttavissa. Lämpimiä villaisia neuletakkeja löytyy kauniilla yksityiskohdilla esimerkiksi Huxbabyltä. Suosiotaan ovat kasvattaneet bomber malliset zipit, joista huokuu särmää ja asennetta. Näiden alla voi käyttää niin lyhythihaisia kuin pitkähihaisiakin yläosia.

Mustat baggyt: Omin, siniset farkut: Beau Hudson, harmaat baggyt: Gray Label, 
mustat farkut: I dig Denim

Jokaisen minin vaatekaapissa tulisi olla vähintään yhdet hyvin istuvat farkut sekä rennommat collegehousut. Farkut saavat olla slimmit ja hyvin istuvia löytyykin mm. Beau Hudsonin sekä I dig Denimin mallistoista. Collegehousuissa taasen suositaan väljiä baggy-malleja collegena ja trikoona. Valikoimaa löytyy laajasti useilta kotimaisiltakin merkeiltä.
Vaalea jumpsuit: Gugguu, harmaa jumper: Kiddow, harmaa jumpsuit: Blaa, musta nalle onepiece: Lucky no. 7, sininen pupujumppis: Mini Rodini

Jumppikset ja onepiecet ovat todella monikäyttöisiä. Ohuemmat menevät sisävaatteina, kun taas paksummat versiot toimivat autoillessa tai rattaissa lämpöpussin sisällä viileämmilläkin keleillä. Gugguun jumppikset toimivat erityisen hyvin päällysvaatteena hieman paksumman materiaaliansa vuoksi ja korkea kaulus suojaa mukavasti pieneltä tuuleltakin. Huputtomat onepiecet asettuvat mukavasti myös ulkovaatteiden alle. Erilaiset lappuhaalarimaiset jumperit ovat olleet viime aikoina kovassa nousussa. Näiden avulla saakin luotua perus yläosan kanssa hauskan ja erilaisen kokonaisuuden. 

*********************************************************************************


Mitkä ovat teidän vaatekaappien kulmakivet?

1 kommentti:

  1. Vauvan vaatekaapin kulmakivet on kyllä Gugguun paidat ja niiden pariksi sitten leggareita!

    VastaaPoista