lauantai 11. elokuuta 2018

Tyylisuunta esittelyssä: unisex

Yhä useampi vanhempi haluaa pukea lapsensa niin, ettei vaatevalinnoilla mitenkään erityisemmin korosteta (tai peitetä) lapsen sukupuolta. Lastenvaatteiden maailmasta löytää koko ajan enemmän mallistoja, jotka pyrkivät välttämään lokerointia ja sukupuolen turhaa korostamista.

Leggingsit: Kaiko Clothing
Leggingsit: Kaiko Clothing
Monen merkin vaatteet ja asusteet on suunnattu nimenomaan lapsille - ei tytöille ja pojille. Lasten pukeminen unisex-tyyliin on lisääntynyt vauhdilla ja rajoja rikotaan rohkeasti. Mistä unisex-tyylissä oikeastaan on kyse?

Asu: Cribstar
Asu: Cribstar
Unisex-tyylin ajatuksena on, että samat vaatteet ja kuosit toimivat yhtä hyvin sekä tytöillä että pojilla. Väreillä saa leikitellä sukupuoleen katsomatta eivätkä värit sido pukeutumista tiettyjen oletusten ja ajatusmallien mukaan. Unisex-ajattelussa ei haluta lokeroida tiettyjä vaatteita, värejä ja kuoseja vain toiselle sukupuolelle. Kaikki värit ja kaikki kuosit kuuluvat kaikille! 

Asu: Cribstar
Asu: Cribstar
Ehdottomana etuna unisex-tyylissä on sen helppo yhdisteltävyys sekä monipuolisuus. Ekologinenkin näkökulma löytyy helposti: vaatteiden kierrättäminen on helppoa, kun vaate ei ole sidottu sukupuoleen. Näin ollen sisarustenkin kesken vaatteita on helppo kierrättää tai harrastaa vaikka samistelua, kun samat vaatteet voi pukea sekä tytöille että pojille. Unisex-tyyliä eivät sido oikeastaan mitkään rajat. Toinen näkee tyylin neutraaleina väreinä, toinen rohkeina väriyhdistelyinä, toinen mekkojen jättämisenä kauppaan - erilaisia unisex-tyylejä löytyykin varmasti yhtä monta kuin toteuttajaansakin. 

Asu: Kiddow
Päähine: Papu Design, asu: Kiddow
Kuinka sitten voisi lähteä rakentamaan unisex-vaatekaappia niin, että se on myös toimiva? Miltä merkeiltä löytyy parhaat unisex-vaatteet? Vaatekaappiin sisältöä tarjoavat monet merkit kuten Papu, Vimma, Cribstar, Mini Rodini, Aarrekid, Mainio, Kiddow, Lucky nro 7, Kaiko, Huxbaby, I dig denim, Beau Hudson, Bobo choses... Kuten jo tästä luettelostakin voi huomata, tarjontaa riittää ja jokaisen on helppo löytää omat suosikkinsa. 

Asu: Cribstar
Asu: Cribstar
Jos vaatekaapin ei halua pursuavan eri värisiä vaatteita lukemattomissa eri kuoseissa, on järkevintä hankkia muutamia suosikkiprinttejä sekä ala- että yläosina ja täydentää kaappia sitten yksivärisillä ylä- ja alaosilla. Näin vaatteiden yhdistäminen toisiinsa on helppoa ja vaatekaappi tarjoaa mahdollisimman monta asuyhdistelmää käyttöön. Jokainen pystyy myös itse vaikuttamaan siihen, kuinka unisex oma tyyli lopulta onkaan. Esimerkiksi pienellä asusteella saa helposti muutettua tyyliä halutessaan vaikka hieman hempeämmäksi tai asteen rajummaksi. 

Baggyt: Vimma

Haalari: Kiddow
Tärkeintä tässäkin lastenvaatetyylissä on kuitenkin muistaa antaa lapselle mahdollisuus ilmaista itseään haluamallaan tavalla myös vaatteiden kautta. Vaateleikit ja erilaiset roolileikit vaatteiden avulla ovat tärkeä osa lapsen kasvua ja kehitystä. Siispä jos poika haluaa pukeutua mekkoon tai tyttö kieltäytyy mekoista, annetaan heille siihenkin mahdollisuus! 

Takki ja housut: Huxbaby

Housut: Huxbaby
Jos olet vielä hieman epävarma tyylistänne tai olet tuore vanhempi, on tämä tyylisuunta yksi helpoimmista lähteä liikkeelle! Unisex-vaatekappaleiden kanssa on helppo testailla erilaisia tyylejä ja uusia tuulia. Syksy onkin oivallista aikaa aloittaa, sillä parhaillaan putoilee AW18 -dropit ja loppukesän alet kiihtyvät. Nyt saat vaatekaappiisi esimerkiksi kuvissa näkyvän Kiddown t-paidan huimalla -50% alella! T-paita ja monet muut aletuotteet löydät Kiddown verkkokaupasta.


Tässä vielä linkkejä muihin verkkokauppoihin, joista löytyy hyvä unisex-valikoima.
Hyviä shoppailuja!

Papu Design
Vimma
Aarrekid
Mainio
Kaiko Clothing
Gugguu
Taival Clothing
Cribstar
Mini Rodini
Lucky No. 7
Huxbaby
I dig denim
Beau Hudson
Bobo Choses

********************************
Miten teillä toteutetaan unisex-tyyliä?

* Osa postauksen vaatteista on saatu aiemmissa yhteistöissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti