perjantai 12. lokakuuta 2018

Mutsimedia blogivieraana: Minkälainen lastenvaateharrastaja sinä olet?

Lastenvaatteiden hankinta - pakollinen paha vai parasta mitä tiedät? Jokainen kenelle lapsia on siunaantunut tietää, että lapsukaisten vaatetus on aikaa, rahaa ja vaivaa vaativa prosessi jolle ei loppua näy. Vaatteita jää jatkuvasti pieniksi ja lisäksi Suomen vaihtuvat vuodenajat asettavat ekstrahaasteita joihin on pakko vastata. Alla esiteltyinä neljä erilaista lastenvaateharrastajatyyppiä ja tapaa hoitaa vaatehankinnat, mihin näistä sinä samaistut vai löytyykö sinusta kenties vähän kutakin?


Vaatefanaatikko

Tiedät, milloin dropit julkaistaan ja mikä on tämän hetken kuumin kuosi. Suosit suomalaisia brändeja ja olet mestari perustelemaan puolisolle miksi lapsi tarvitsee viisi kappaletta talvihaalareita jotka maksavat yhteensä kuukauden palkan verran. Sinut tunnetaan paikallisessa R-kioskissa niin hyvin, ettei paketteja noutaessa tarvitse kaivaa edes henkkareita esiin. Myisit miettimättä yhden munuaisesi pallis-setistä, jäisihän sitä vielä toinen jäljelle!

Markettimamma

Hoidat vaatehankinnat kätevästi ruokaostosten ohessa ja keräät niin ässä kuin plussapisteet samalla kotiin. Arvostat käytännöllisyyttä ja mielestäsi on turhaa maksaa brändilisää lyhyen käyttöiän vaatteista. Käytät kallisarvoisen aikasi mieluummin johonkin muuhun kuin lastenvaateviidakon viimeisimpiin trendikuoseihin perehtyen eikä mielestäsi tietty logo tee piposta jonottamisen arvoista.

Kirppishaukka

Kirppishaukka jakautuu kahteen eri alalajiin, live-ja fb-kirppishaukkoihin. Näiden kahden eri lajin kirppisreviireissä on aivan omat sääntönsä sekä hinnoittelupolitiikkansa, eikä näitä tule missään nimessä sekoittaa keskenään.

FB-kirppishaukka tuntee facebook-kirppareiden maailman kuin omat taskunsa ja puhuu sujuvaa av-yv-mmm-kieltä. Hän tietää, mistä kirppisryhmästä löytyy mitäkin ja on kartalla paljonko tietystä tuotteesta kannattaa maksaa. Tinkimistaidoillaan hän pärjäisi turkkilaisessa basaarissa. Live-kirppishaukka puolestaan rakastaa kierrellä kivijalkakirpputoreilla tuotteita hypistellen ja riemuitsee edullisista löydöistä. Oli ekologisuus kirppishaukalle tärkeä ja tietoinen arvo tai kirppariharrastuksen mukanaan tuoma hyvä lisä, keep up the good work sillä kierrättäminen kannattaa aina!

Diy-äiti

Siinä missä muutama vuosikymmen sitten itse tehdyt vaatteet olivat pakon sanelemia ja kateellisina katseltiin naapurin muksujen ulkomailta tuotuja hooäm-kuteita, on diy-vaatteiden suhteen tapahtunut täyskäännös. Ketjuvaatteet ovat jokaisen ulottuvilla, joten käsityönä tehdyt vaatteet ovat kokeneet varsinaisen arvonnousun. Niin on myös kangasmateriaali, joten halpaa hupia ei ompelu ole!

Diy-äidille kankaiden nettikaupat ovat varsinainen karkkikauppa, niistä löytyy niin herkullisia kuoseja että vesi nousee kielelle vähemmästäkin. Diy-äiti pukee lapsensa päästä varpaisiin omaan tuotantoon ja pääseekin jatkuvasti vastailemaan ihasteleviin kysymyksiin vaatteiden alkuperästä.Kaikista innokkaimmat diy-mammat ovat laajentaneet käsityöharrastuksen varsinaiseksi bisnekseksi ja myyvät netin kautta tilaustuotteita niille onnettomille, joille ei kädentaitoja ole siunaantunut.

Muistetaanhan kuitenkin...

Pienet ja suloiset lastenvaatteet ovat kertakaikkiaan vastustamattomia, mutta puit sitten lapsesi ulkonäkö tai hinta-laatusuhde edellä, on tärkeä muistaa että vanhempien vastuulla on pitää mielessä että kyseessä on yleensä äidin oma harrastus. Vaikka lapsi rakastaisi vaatteita yhtälailla, antavat vanhemmat vaihtoehdot ja tekevät lopulliset päätökset. Siirretäänhän lapsiin asenne, että ihan jokainen lapsi on siellä vaatekuoren alla yhtä arvokas ja ihana, eikä logoilla tai kuoseilla ole tässä suhteessa mitään merkitystä!Kirjoittaja Suvi Honkanen on 2/2018 syntyneen suloisen tytön äiti jolle esteettisyys on happeen ja ravintoon verrattavissa oleva elinehto. Ihailee eleetöntä ja minimalistista tyyliä, mutta vaaleanpunainen väri, leopardikuosi ja glitter vetävät magneetin lailla puoleensa. Erityisesti minikokoisissa vaatteissa, mutta rakkaus edellämainittuihin on levinnyt huolestuttavassa määrin kattamaan kaikkea mahdollista. Mutsimedian lisäksi hän kirjoittaa Festivus- blogia, jossa kurkistetaan myös oman perheen elämään ja vauva-arkeen..sekä leivotaan aina kun ehditään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti