maanantai 26. helmikuuta 2018

Mannankylässä puputossut ja arvonta!

Yhteistyössä Mannankylässä

Olettekin varmaan törmänneet ainakin Mini Stylen Facebook- ryhmän puolella ihastuttaviin Mannankylässä- puputossuihin! Tähän mennessä tossuja on voinut tilata Mannankylässä- blogin kautta, mutta nyt tilausprosessi helpottui juuri avatun verkkokaupan myötä.

Pääsemmekin hieman kurkistamaan, missä ja miten nuo suloiset tossut syntyvät ja mistä kaikki on saanut alkunsa.

Puputossujen takaa löytyy tekstiili- ja vaatetusalan artesaani Tiina. Hän on intohimoinen käsityöharrastaja sekä kierrättäjä. Puputossut ovat vieneet hänet lähelle sitä ideaalia tilannetta, jossa hän elättää itsensä taiteella ja käsityöllä. Puput nousivat ihmisten tietoisuuteen hänen kirjoittamansa Mannankylässä- blogin kautta.

Mannankylässä- blogin kirjoittaminen alkoi muutama vuosi sitten, kun Tiinan vapaa-aika pyöri käsityö- ja remonttiprojektien parissa. Blogi mahdollisti valmiiden töiden nitomisen yhteen. Tämä poiki valtavasti tilauksia erilaisista käsitöistä. Erään asiakkaan lapsille Tiina ompeli kankaiset tossut ja niiden käydessä pieneksi asiakas tilasi uudet. Tyttären toiveena oli tossut puputeemalla.

Puputossujen malli on saanut alkunsa huhtikuussa 2017. Kaavat piirtyivät alunperin Tokmannin mainoslehteen ja jälkeenpäin ne jäljennettiin pahviin, kun alkuperäiset olivat palvelleet kylliksi. Valmiista tossuista julkaistiin kuva Mannankylässä- blogiin. Yllätys oli melkoinen kun Tiinan sähköposti oli aamulla täyttynyt tilauksista.

Sen jälkeen tossut ovat mainostaneet itseään. Illat vaihtuvat usein yöksi, kun lasten nukkumaanmenon jälkeen Tiina käynnistää puputossutehtaan. Tossut ovat saavuttaneet huikean suosion ja niistä satelee päivittäin kyselyitä ja tilauksia. Toiminnan kehittämiselle ja tilausten käsittelylle luonteva jatkumo oli verkkokauppa. Tossut valmistetaan asiakkaan tilauksesta ja toimitusaika on n. 2-3 viikkoa.

Ekologisuus on tärkeää ja osa tuotteista valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Kierrätysnahkaisten puputossujen materiaalit ovat peräisin kirpputorilta ostetuista nahkavaatteista sekä poistotekstiilipankki Texvexistä. Olennainen osa pienien ja suurien pupujen syntytarinaa ovat kotimaiset sarjat. Ennen viime joulua Tiina pyysi äitiään avuksi purkamaan tilausjonoa. Äiti tuli viikonlopuksi leikkaamaan kappaleita, Tiina ompeli ja yhdessä he kuuntelivat koko Rintamäkeläiset sarjan.

Tilatessa tossuja ilmoitetaan lapsen jalan pituus. Valmistusvaiheessa tossuihin lisätään automaattisesti käyntivara. Näin ollen tossut ovat aina varmasti sopivat, oli käyttäjän jalankoko mikä tahansa. Me pääsimme testaamaan näitä iki-ihania tossuja! Valitsimme kaikki mustat aitonahkaiset tossut.   Materiaali on ihanan pehmeää ja tossujen viimeistely laadukasta. Tossut on erittäin helppo pukea vikkelänkin taaperon jalkaan ja lapsi pukee nämä helposti myös itse. Kotona puputossut pitävät varpaat lämpöisinä ja päiväkodissa näillä pysyy vauhdikkaimmatkin lapset pystyssä, eikä tarvitse huolehtia tossujen putoamista jalasta. Testaajien mukaan näillä pääsee jopa hyppäämään korkeammalle!

Voisimmekin tiivistää arviomme yhteen sanaan: ihanat! Mannankylässä- puputossut voit hankkia itsellesi juuri avatusta verkkokaupasta. Ja loppuun vielä pieni yllätys. Instagramin puolella @ministylefinland on käynnissä arvonta, jossa voit voittaa ihanat tossut valitsemassasi värissä. Kipikipi osallistumaan!

**************************************
Joko sinulta löytyy puputossut?
2 kommenttia: