torstai 1. helmikuuta 2018

Kuukauden mini tammikuu: pikkuOtus

Vuosi 2018 toi tullessaan paljon uusia tuulia Mini Stylen kokonaisuuteen. Yksi niistä on tammikuun alusta alkanut Kuukauden mini- konsepti Instagramin puolella, jossa käyttämällä #ministylefinlad hästägiä voi voittaa kuukausittain vaihtuvan palkinnon! Kuukauden minin merkeissä aloitamme kuukausittaisen postaussarjan täällä blogin puolella, jossa pääsemme tutustumaan erilaisiin ja ihaniin jälleenmyyjiin ympäri Suomen.

Miten Kuukauden mini sitten valitaan? Kuukausittain eniten tykkäyksiä Mini Style Finlandin instassa kerännyt on ansainnut kuukauden mini tittelin sekä palkinnon. Tammikuussa palkinnon luovuttaa pikkuOtus, jonka taustalla hääräävän Jennin mietteitä pääsemmekin tarkastelemaan nyt lähemmin.

Tammikuussa eniten tykkäyksiä keräsi tämä ihastuttava asukokonaisuus ja 50€ arvoisen lahjakortin pikkuOtukseen voitti @annuelisabet. Onnea!

Mikä sai ryhtymään lastenvaateverkkokauppiaaksi?

Perustin yrityksen vähän alle kuusi vuotta sitten, kun lapseni olivat pieniä. Lastenvaatemarkkinat kaipasivat jotakin uutta silloin vallalla olevan, joskin hiipumassa olevan retrobuumin jatkoksi. Yksi asia johti toiseen ja läheisteni kannustaessa perustin pikkuOtuksen.

Mikä on siinä parasta, mikä pahinta?

Työssäni parasta on asiakaspalvelu. Tulen iloiseksi, kun saan asiakkaan hyvälle tuulelle ja tyytyväiseksi. Toki myös vaatteet ja muodin seuraaminen on mukavaa ja se kutkuttava tunne, kun löytää uuden merkin valikoimaan. Ikävintä työssäni ja yrittäjyydessä on stressi, joka johtuu esimerkiksi alan vaihtelevuudesta.

Miten valitset merkit, joita haluat myydä?


Olen tarkka siitä, mitä merkkejä valitsen kauppaan. Merkkien tulee sopia valikoimaan ja pikkuOtuksen tyyliin. Suuri merkitys on ekologisuudella. Uusia merkkejä etsin aktiivisesti ja kuuntelen luonnollisesti myös asiakkaiden toiveita.

Jenni ihastelemassa Hugo <3 Tiki tuotteita. (Kuva: Emil Bobyrev, Aamulehti) 

Kuinka hankalaa tiettyjä merkkejä on saada valikoimaan?

Vaihtelee, nykyään vähän helpompaa, kun kaupalla on jo tunnettavuutta. Silloin kun aloitin, sain monta sellaista merkkiä valikoimaani, jotka eivät enää ota uusia jälleenmyyjiä.

Millaisia droppipäivät ovat myyjän näkökulmasta?

Droppipäivät ovat todella kiireisiä ja niihin täytyy valmistautua jo monta päivää ennen varsinaista julkaisua. Laatikot tulee purkaa ja käydä läpi ja tuotteet pitää saada verkkokauppaan ajoissa. Päivät ovat hektisiä, mutta antoisia myös!

Miten lastenvaatemuoti on mielestäsi muuttunut vuosien varrella vai onko?

Lastenvaatemuoti muuttuu koko ajan siinä missä aikuistenkin muoti. Nykyään suurin osa merkeistä panostaa ekologisuuteen ja eettisyyteen ja kuluttajatkin ovat entistä tiedostavampia.

Onko teillä olemassa kanta-asiakas järjestelmää tai etuja?

Meillä on kanta-asiakasohjelma, jonka nimi on vipOtus. vipOtukseksi pääsee, kun on tilannut rekisteröityneenä asiakkaana 1000 euron arvosta. vipOtukset pääsevät mm. shoppailemaan kausialeista ennakkoon, saavat normaalihintaisista tuotteista alea sekä heille on oma Facebook-ryhmä.

Mieleenpainuvin muistosi kauppiaana?

Monta kivaa muistoa, mutta yksi unelmani kauppiaana täyttyi, kun pääsin pitämään Popupia Ojakadulle Tampereelle. Olin ihastellut kaunista tilaa jo monesti aiemmin ja miettinyt, miten kivaa olisi perustaa liike sinne. Nyt Popuppeja on järjestetty jo kahdesti ja kolmatta suunnitellaan.

Kuva: Emil Bobyrev, Aamulehti 

Tiina auttelee ruuhka-aikoina sekä tekee pikkuOtuksen graafisen puolen asioita.

Millaista sinusta on hyvä asiakaspalvelu?

Mielestäni hyvään asiakaspalveluun kuuluu monta asiaa. Ystävällisyys ennen kaikkea, lisäksi joustavuus, luotettavuus, nopea vastaaminen viesteihin sekä toimitusnopeus.

Terveiset Mini Style Finlandin lukijoille:


pikkuOtus on vuonna 2012 perustettu lastenvaatteiden verkkokauppa, jossa työskentelee itseni (Jenni), lisäksi kaksi kiireapulaista Tiina ja Tessa. Tiina vastaa myös verkkokaupan, korttien ja kassien graafisesta ilmeestä. Olemme täällä teitä asiakkaita varten ja autamme mielellämme esim. kokojen valitsemisessa! Käy tutustumassa pikkuOtuksen valikoimaan heidän verkkokaupassa.**********************************************************************************

Instagramin puolella @ministylefinland alkoi helmikuun minin etsintä. 
Onko sinun minisi tuleva kuukauden mini?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti