keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Kuukauden mini: Pulu Kids

Kevät on harpannut suuren askeleen eteenpäin ja välikausivaatteet on kaivettu toppavaatteiden tilalle. Pitenevät, valoisat päivät sekä auringonpaiste tuo väkisinkin hymyn huulille. Kuukausi on jälleen hujahtanut ja on aika palkita huhtikuun mini. Pääsemme myös tutustumaan tuoreeseen jälleenmyyjään: Puluun. 

Tämä pirtsakka keväinen otos nappasi itselleen huhtikuun kuukauden minin tittelin. Onnea @erilaisiaihmeita ja mukavia shoppailuhetkiä Pulun 50€ lahjakortin avulla!
Mikä sai ryhtymään lastenvaateverkkokauppiaaksi?

Kyllä se lähtee pohjimmiltaan rakkaudesta lastenvaatteisiin. Olen aina rakastanut kauniita vaatteita, ja näin neljän lapsen äitinä oli itsestään selvää, että esikoisen synnyttyä katse alkoi tähytä ihanien lastenvaatteiden maailmaan. Lasten kasvaessa alkoi myös ajatus lastenvaatekaupasta kasvaa. Asiaa aikani kypsyteltyäni päätin hypätä kauppiaaksi – ja hauskaa on ollut, en kadu!

Olen siis touhunnut lastenvaatteita jo pitkään, ja samalla myös oppinut jotain siitä, miten lastenvaatepuotia kannattaa pyörittää: Suomessa on monta mahtavaa putiikkia, joista saa erinomaista asiakaspalvelua (mainitsen tässä nyt vaikka pikkuOtuksen, kumarrus sinne), joten esikuvia löytyy, ja saappaat ovat suuret! 

Mikä on siinä parasta, mikä pahinta?

Parasta on huiput asiakkaat ja ihana valikoima! Pululla on niin kertakaikkisen ihania tyyppejä asiakkaina, ettei Pulu-juttujen hoitaminen edes tunnu työltä! Autan mielelläni kaikenlaisten pulmien kanssa, ja sommittelen asuyhdistelmiä asiakkaiden inspiraatioksi jo melkein unissanikin. Mitään tylsempää ei edes ole tullut vielä vastaan, kaikki on ollut hauskaa tähän mennessä!

Miten valitset merkit, joita haluat myydä?

Pyrin valikoimaan Puluun merkkejä, joita ei Suomessa muuten ole helposti saatavilla. Laadukkuus, eettisyys, esteettisyys, tarina – niillä on kaikilla suuri merkitys valintaa tehdessä. Mutta ennen kaikkea haen merkkejä, joista innostun itse. Ja sitten pidän sormet kyynärpäitä myöten ristissä, että muutkin innostuvat!

Kuva: Main story 

Kuinka hankalaa tiettyjä merkkejä on saada valikoimaan?

Jotkut jo pitkään markkinoilla vaikuttaneet merkit eivät ne enää hae lisää jälleenmyyjiä. Näitä merkkejä en edes ole lähestynyt; mainittakoon tässä nyt esimerkkinä Mini rodini, jota on laajasti tarjolla monessa suomalaisessa lastenvaatepuodissa. 

Ne merkit, joihin olen ottanut yhteyttä, ovat lähteneet sen suuremmitta kommervenkeittä Pulun kyytiin mukaan. Pulussa on tällä hetkellä tarjolla Repose AMS, Maed for mini, Huxbaby, Kaiko, Les petits vagabonds, Main story, Monkind Berlin, Mile SK ja The future is ours – ja syksyllä on tulossa monta ihanaa uutta juttua lisää!

Millaisia droppipäivät ovat myyjän näkökulmasta?

Antoisia ja kiireisiä, varsinkin jos olen saanut lähetyksen juuri dropin alla. Kyllä siinä näppis sauhuaa kun lisään tuotteita kauppaan, ja pakettivuori kasvaa! Samalla tietysti jännittää aina, että miten uusi merkki tai mallisto otetaan vastaan – sitä on niin vaikea tietää etukäteen, että mikä on juuri tämän sesongin kuumin juttu.


Miten lastenvaatemuoti on mielestäsi muuttunut vuosien varrella vai onko?

Muotiin kuuluu vaihtuvuus, ja lastenvaatemuoti vaihtelee siinä missä aikuistenkin – ja usein niin että samaan aikaan katsotaan sekä taakse- että eteenpäin. Retro näyttäisi olevan palaamassa taas pitkän poissaolon jälkeen, mutta uudenlaisena ja eri vuosikymmeniltä inspiraationsa ammentavana. Omaan silmään raikkailta näyttävät nyt 70’s- ja 80’s- leikkaukset (syksyyn tulossa muun muassa syötävän ihania leveitä lahkeita), uudet murretut värisävyt, kiinnostavat struktuurit ja materiaalit. Nousussa on myös vanhahtava tyyli pussihousuineen, polvisukkineen ja myssyineen. Omasta mielestä ihania juttuja, ja kaikkein parasta huttua tulee, kun sekoittaa kaikkea iloisesti – muoti ei saa olla turhan vakavaa!

Samaan aikaan tietoisuus siitä, miten omat valinnat kuluttajana vaikuttavat maailmaan, on vahvasti kasvussa. Myrkyttömyys, vastuulliset tuotantotavat, ne ovat tärkeitä tämän päivän vanhemmille. Ei kukaan halua, että oman lapsen vaatteet on tehnyt jonkun toisen lapsi tai että vaatteiden tuotantoketjussa on vahingoitettu eläimiä. Ylipäänsä kertakäyttökulttuuri näyttäisi tulleen tiensä päähän: tästä hyvä esimerkki on vertaiskaupan nousu. 


Kuva: Mile SK

Onko teillä olemassa kanta-asiakas järjestelmää tai etuja?

Ei vielä tällä hetkellä, mutta asia on työn alla. Kaikenlaista kamppista tietysti on aika ajoin – juuri parhaillaankin on vappukamppis! Toisaalta pidän jatkuvien alennusten tulvaa epäterveenä, ja muutamalla merkillä onkin jo strategiana, ettei alennuksia ole ennen sesongin loppua: jos tarkoitus on tehdä laatua ja eettistä, ei se onnistu, jos vaatteita pitää myydä lähes koko ajan alella. 

Mieleenpainuvin muistosi kauppiaana?

Olen pyörittänyt Pulua vasta kolme kuukautta, joten mitään hirveän ihmeellistä ei vielä ole ehtinyt tapahtua. Yksi ihanimpia muistoja on varmasti se, kun puodin sai pitkän suunnittelun jälkeen auki. Ja se miten ihania tyyppejä tässä pyörii, sekä asiakkaina että yhteistyökumppaneina, ilo tehdä öitä!

Ihana Heidi Pulun takana!
Millaista sinusta on hyvä asiakaspalvelu?

Hyvä asiakaspalvelu lähtee ehdottomasti asiakkaan aidosta kuulemisesta ja mahdollisen ongelman ratkaisusta, oli kyse sitten vuosikkaan syntymäpäivälookista tai sukkahousujen mitoituksesta. Pyrin myös antamaan mahdollisimman paljon informaatiota Pulun valikoimasta: verkkokaupassa kerrotaan jokaisesta vaatteesta mitoitus- ja materiaalitietoja, joista uskon olevan apua asiakkaille. Pulun instasta taas löytyy runsaasti erilaisia sovitus- ja vaateyhdistelmäkuvia, joista toivon mukaan voi löytää inspiraatiota sen oman pikku pulun vaatekaappiin. 

Terveiset Mini Style Finlandin lukijoille:

Ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille, pitäkää huoli omista puluistanne! Ja vielä: elämässä ei voi olla liikaa kauniita asioita!

Puluun voit tutustua tarkemmin heidän omilla verkkosivuillaan. Oliko sinulle Pulu Kids jo entuudestaan tuttu liike?

**********************************************************************************

Instagramin puolella @ministylefinland etsitään toukokuun miniä.
Oletko se tällä kertaa sinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti