torstai 31. toukokuuta 2018

Inspiroidu tyylistä: Jonna ja lapset

Lastenvaateharrastamista voisi kuvailla monella tapaa - hauskuus, leikki, inspiraatio ja visuaalisuus. Tätä mieltä on myös Jonna lastensa kanssa. Ihastuimme hänen ja lastensa tyyleihin ja nyt saammekin esitellä niitä myös teille. Punaisena lankana heillä on näkynyt pukeutumisessa   aina hauskuus, mielikuvitus ja ilo. Ja se todella välittyy!


Miten kuvailisit teidän tyyliä?

Tyylimme on näin kesäisin värikäs ja hauska. Vaatteiden tulee olla inspiroivia ja innostavia, jotta ne päätyvät kaappiimme. En ole kuitenkaan mikään selkeiden konseptien seuraaja, mitä lastenvaatteisiin tulee, välillä innostun minimalistisesta musta-valkotyylistä ja välillä sitten taas väreistä ja kontrasteista. Näin kesällä huomaan päätyväni enemmän kyllä tuohon jälkimmäiseen.

Lempi lastenvaatemerkkisi? Miksi juuri tämä/nämä?

Tykkään kokeilla erilaisia merkkejä. Eniten lämpenen hieman boho- tai vintagetyylisille vaatteille. Bobo Choses on tästä hyvä esimerkki tai The Animals Observatory. Uutena kiinnostuksen kohteena tällä saralla on esimerkiksi Hundred Pieces. Rakastan omintakeisia kuoseja myös. Mini Rodinin voittanutta kuosien suunnittelijaa ei taida löytyä. Ostelen paljon vaatteita ulkomailta ja innostun uusista merkeistä jatkuvasti. Kotimaisia ja pohjoismaalaisia vaatteita meiltä kuitenkin löytyy kaikkein eniten. Papu on kotimainen kestosuosikki. Mainion kuoseista olen innostunut viime aikoina myös tosi paljon. Ekologisuus ja eettisyys ovat minulle tosi tärkeitä arvoja ja ne hoidetaankin näillä meidän suosikeilla mallikkaasti.

Koska innostuit lastenvaatteista ja miten?

Innostuin lastenvaatteista odottaessani esikoistani n. 5 vuotta sitten. Siskoni, jolla on kolme ihanaa prinsessaa näytti minulle tietä ja siitä avautuikin sitten minulle uusi jatkuvasti inspiraatiota ja visuaalisia visioita tuottava harrastus.Miten tyylinne on muuttunut vuosien varrella vai onko?

Tyyli vaihtelee meillä jonkin verran kokoajan. Se mikä sitä ohjailee on oma mielikuvitus ja tietenkin inspikset, joita jatkuvasti seurailen esimerkiksi instagramissa, joten kyllä se on muuttunut vuosien varrella montakin kertaa, mutta punaisena lankana kuitenkin aina hauskuus, mielikuvitus ja ilo. Se on näkynyt meillä aina. Retrokausi miikkari-metsola-tyylillä tai vaikka prinsessakausi röyhelöhörhelöineen on käyty läpi ja muistan vielä sellaisenkin vaiheen kun Rodinit eivät iskeneet sitten yhtään. Onhan tämä vähän sellaista kiertokulkua! Tästä nykyisestä boho-hengestä olen kyllä tosi innoissani! Retrokin palailee takaovesta vaivihkaa.

Mitä lapset ovat mieltä äidin valitsemista vaatteista ja kiinnostaako lapsia itseään se miten heitä puetaan?

Tytön kanssa 4v on aina mennyt ajatukset hyvin yhteen. Meillä on sama maku ja hän osallistuukin nykyään omien asukokonaisuuksiensa valintaan. Joskus hän kaivaa itse vaatteensa kaapista eikä valinnat yleensä mene pieleen. Hän tykkää myös pohtia mitkä värit sopivat yhteen. Sitä on hauska seurata! Poikani on vasta 2 vuotias joten hän ei ole toistaiseksi ollut kiinnostunut siitä mitä vaatteita puetaan. Saa nähdä miten käy tulevaisuudessa.

Suosikkivaatteesi? (Äidin ja lasten)

Tämä on vaikea kysymys! Niitä on niin monta. Pojalla rakastan dungaree tyyppisiä housuja. Bobolta meillä on näitä useampia. Tytöltä jos kysytään hän varmasti vastaa mekot ja hameet. Vaihtelu tuntuu kuitenkin virkistävän meitä molempia!

Mihin asioihin kiinnität huomiota ostaessasi uusia vaatteita?

Myönnän meneväni tyyli ja visuaalisuus edellä, mutta eettisyys, ekologisuus ja kotimaisuus tulevat heti vanavedessä. Kotimaisia juttuja tykkään kannattaa ja pienyrittäjyyttä myös. Löysin muuten juuri hiljattain aivan mahtavan pienyrittäjän Hollannista, Daphne Vos. Siellä tehdään ja painetaan kankaatkin vasta tilauksesta ja tuotteita voi siten räätälöidä. Tällaista käsityöläisyyttä tykkään kannattaa!


Mistä teet lastenvaatehankinnat?

Netistä taidan ostaa suurimman osan. Kotimaisista mainittakoon Pikkuotus, mutta käyn kyllä säännöllisesti tsekkaamassa myös paikalliset putiikit kuten Kuopus ja Ballot. Tilaan paljon myös ulkomailta. Alehaukka kun olen.

Miten huollat vaatteita? Paras tahranpoistovinkki?

Pyykkikone pyörii meillä jatkuvasti. Jos vaatteeseen tulee joku hankalan oloinen tahra heitän vaatteen likoamaan heti veteen vähäksi aikaa. Tarvittaessa sappisaippuan kera. Muuten olen ehkä hieman laiska tahranpoistaja. Ennen jälleenmyyntiä poistelen toki tarkemmin. Vanish-kylpy on se millä viimeistään ne tahrat kyllä yleensä häipyy. Näin kesällä aurinko on huippu tahranpoistaja!

Parasta tässä harrastuksessa?

Inspiraatio, hauskuus, leikkiminen tyyleillä. Valokuvaaminen. Visuaalisuus. Lasten kanssa touhuaminen. Ja tietenkin kaikki verkostot, joihin olen vuosien varrella päässyt mukaan. Uudet kaverit ja tuttavuudet harrastuksen tiimoilta. Hauskat keskustelut ja harrastajapiirit!

Miksi valitsit juuri nämä kuvat postaukseen?

Valitsin sellaisia kuvia tähän, joissa toivon välittyvän sen ilon ja hauskuuden mihin meidän perheen harrastus perustuu. Nämä edustavat myös tätä minun tuoretta valokuvausharrastustani.


Postauksen kuvat ovat Jonnan itsensä valitsemat ja kuvastavat parhaiten heidän tyyliään. Lisää kuvia löytyy Jonnan instasta @varjojarannalla.***********************************************
Kiitos kun saimme haastatella <3 
Aivan ihanat lapset ja huikean inspiroiva tyyli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti