sunnuntai 3. joulukuuta 2017

10 kohdan selviytymisopas Pop-Up tapahtumiin

Tällä viikolla lastenvaateharrastajia hemmotellaan Helsingissä. Kaksi huikeaa yritystä Papu ja Gugguu avaavat Pop-Up -myymälänsä. Aiemmassa Lastenvaatesanastoa -postauksessa on kerrottu tarkemmin, mitä Pop-Up -tapahtuma oikein tarkoittaa. Näitä tapahtumia ei kannata jättää väliin!

Mutta mitä pitää tietää ennen ostoksille lähtemistä? Kokosimme jokaisen lastevaateharrastajan 10 kohdan selviytymisoppaan Pop-Up tapahtumiin. Tämä kannattaa opiskella tarkasti!

1. Tee oikea reittivalinta

Selvitä etukäteen miten sinun kannattaa mennä tapahtumaan. Julkisilla kulkuvälineillä liikkuminen on usein kätevintä ja edullisinta.

Papun Pop-Up sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, Pohjois-Esplanadi 33:ssa. Galleria Esplanadin kauppakeskus on seuraava rakennus Louis Vuittonin liikkeen jälkeen. Rautatieasemalta Galleria Esplanadiin kävelee vajaassa viidessä minuutissa ja Kampin bussiterminaalista kymmenessä minuutissa. Suosittelemme julkisia kulkuvälineitä.

Gugguun Outlet ja Pop-Up -tapahtuma on Kattilahallissa, osoitteessa Sörnäisten Rantatie 22. Sinne pääsee kätevimmin metrolla. Jää pois Kalasataman metroasemalla ja lähde kävelemään takaisin Helsingin keskustan suuntaan. Etelässä näet ison pyöreän rakennuksen. Suunnista sitä kohti niin löydät paikan päälle. Parkkipaikkaa on rajoitetusti ja se voi olla maksullista


2. Varaudu jonottamaan

Mitä nopeammin haluat sisään, sitä aikaisemmin sinun pitää tulla paikalle. Mikä sitten on hyvä aika tulla? Sitä on vaikea sanoa, joten parempi on aina varautua jonottamaan tulitpa tunnin, kaksi tai vartti ennen tapahtuman alkua. Jonossa on hyvää aikaa jutella kanssa jonottajien kanssa ja usein jonossa oleminen voikin olla yksi parhaista jutuista koko tapahtumassa. Avaa rohkeasti suusi ja tutustu ihmisiin!


3. Älä etuile

Älä etuile, koskaan. Piste. Tätä ei katsota hyvällä ja se ei ole hyvien tapojen mukaista. Vaikka kaveri olisi jonossa jo ja pitänyt paikkaa sinulle niin mene kiltisti jonon päähän. Etuilijat muistetaan aina.


4. Pukeudu oikein

Papun tapahtumassa mitä todennäköisemmin pääset sisälle jonottamaan. Varmista, että sinulle ja mahdollisesti mukana olevalle lapsellesi ei tule kuuma jonottaessa. Varaa juotavaa ja pientä syötävää mukaan.

Gugguun tapahtumaan jonottaminen tapahtuu ulkona. Kattilahalli on meren läheisyydessä ja tuuli voi olla todella kylmä tähän aikaan vuodesta. Pukeudu siis lämpimästi. Ei, toppahousut eivät ole liioittelua. Jos otat lapsen mukaan jonoon, niin rattaat toppapussilla on hyvä valinta. Varmista kuitenkin, että lapselle ei tule kylmä mikäli joudut hänet ottamaan rattaista pois esimerkiksi imetystä varten. Kerrospukeutuminen kannattaa, kerroksia voit vähentää kunhan pääset sisälle. Varaa mukaan pientä syötävää ja jos jonotat pitkään, niin lämmintä juomista.

Lapselle kannattaa muistaa ottaa mukaan varavaatteet. Niskakakat eivät katso aikaa eivätkä paikkaa.


5. Varusteet ratkaisevat

Jos sinulla on pienempi lapsi mukana, kannattaa ottaa kantoreppu mukaan. Näin saat pidettyä lapsen turvallisesti lähelläsi ja pystyt myös katselemaan paremmin tarjontaa. Isot käsilaukut kannattaa jättää kotiin. Reppu tavaroille ja vaikka pieni crossbody -laukku ovat hyvä valinta. Näin saat kädet vapaaksi ostoksia varten.

Gugguun Outlet ja Pop-Upissa on sisällä vaunuparkki, jonka tila on kuitenkin rajallinen. Järjestäjä suositteelee vaunujen jättämistä kotiin ensimmäiseksi neljäksi tunniksi. Jos sinulle ei ole ongelma tarvittaessa jättää vaunut ulos niin voit ne toki heti aamusta ottaa mukaan. Viime vuonna kaikkien vaunut mahtuivat sisäparkkiin jo aamun ensimmäisillä tunneilla vaikka ihmisiä oli tapahtumassa paljon.

6. Älä töni tai revi

Vaikka oletkin innokas näkemään valikoiman niin älä silti rynni ja töni muita. Jokaiselle varmasti riittää ostettavaa. Muista, että paikan päällä voi olla paljonkin pieniä shoppailijoita. Erityishuomiota tulee kiinnittää siihen, etteivät he jää kenenkään jalkoihin tai joudu tönimisen kohteeksi.

Kun pääset tuotteiden luo, älä revi mitään kenenkään kädestä. Muista hyvät käytöstavat. Parasta tällaisissa tapahtumissa on kun voit auttaa toista tekemään löytöjä. Kysy mitä kokoa muut ovat vailla ja auta heitä etsinnässä. Ehkäpä joku tekee kivan löydön vastavuoroisesti sinulle!


7. Vie takaisin ne tuotteet, joita et ota

Käy rauhassa läpi löytösi ja jos tulet siihen tulokseen, että kaikkea et ostakaan niin vie tuotteet takaisin samaan paikkaan mistä ne otit. Älä jätä tuotteita toisiin rekkeihin ja mitä tärkeintä älä jätä niitä lojumaan lattioille tai ikkunalautojen päälle. Kunnioita toisten omaisuutta.


9. Varaudu jonottamaan, taas

Sitten onkin aika suunnata kassalle. Varaudu siihen, että kassajono voi olla pitkä. Älä tuskastu vaan käytä aika hyödyksesi ja iloitse löydöistäsi muiden paikalla olevien kanssa.


9. Varaa mukaan käteistä

Joskus tekniikka saattaa yllättää ja kassajärjestelmiin tulee ongelmia. Näihin tilanteisiin on hyvä varautua pienellä summalla käteistä. Jos käteistä ei ole mukana, niin odottaminen tai lähin automaatti ovat seuraavat vaihtoehdot.


10. Pidä hauskaa!

Pop-Up -tapahtumat ovat hyviä paikkoja tehdä löytöjä ja tavata samanhenkisiä ihmisiä. Lähde tapahtumaan avoimin mielin, iloisella asenteella ja rennolla otteella. Älä stressaa vaikka kaikkea et saisikaan mitä lähdit hakemaan. Auta toisia ja iloitse muiden löydöistä. Hauskaa shoppailua!
Mistä on kyse?

Papu on suomalainen ekologinen lastenvaatemerkki, jonka Pop-Up aukeaa tiistaina 5.12 klo 10 Galleria Esplanadissa, 2krs. Pop-Up on auki lisäksi kaksi seuraavaa viikonloppua 8-10.12, sekä 15.-17.12. Tapahtuma on osa Papun 5-vuotis syntymäpäiväjuhlia. Pop-Upin yhteydessä tullaan julkaisemaan uudelleen Papun ensimmäinen mallisto Nappikaupunki. Luvassa myös tarjouksia ja yllätyksiä.

Gugguu on suomalainen ekologinen lastenvaatemerkki, jonka Outlet ja Pop-Up tapahtuma Kattilahallissa alkaa perjantaina 8.12 klo 10 ja päättyy lauantaina 9.12 klo 16. Luvassa on runsaasti Outlet - ja kakkoslaatuisia tuotteita, special värejä, sekä uutuuksia. Kävijöille lupaillaan myös yllätyksiä, joululahjoja, kuohuvaa ja pientä purtavaa.

******************************
Oletko menossa Pop-Upiin?
Mika sinusta on parasta tämän tyylisissä tapahtumissa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti