torstai 28. kesäkuuta 2018

Inspiroidu tyylistä: Piia, Niklas ja Milo

Yhtä monta kuin on harrastajaa, on myös yhtä monta tapaa aloittaa lastenvaateharrastus. Piia on löytänyt lastenvaatteet esikoisensa syntymän jälkeen kirjoittamansa blogin kautta. Tämän harrastuksen kautta hän on luonut uusia ystävyyssuhteita ja nauttii yhteisöllisyyden tuomista mahdollisuuksista. Nyt pääsemme kuulemaan tarkemmin hänen mietteitään ja tutustumaan Niklaksen ja Milon valloittavaan tyyliin!


Miten kuvailisit teidän tyyliä?

Tyylimme taitaa olla tällä hetkellä boheemin rento, leikkisiä kuoseja, vintage-tyyliin murrettuja ja maanläheisiä sävyjä, myös mustaa, harmaata, sekä denimiä.

Lempi lastenvaatemerkkisi? Miksi juuri tämä/nämä?

Bobo Choses, ihan ehdottomasti. Rakastan Bobon ihania kuoseja ja vintage - lookkia. En kuitenkaan koe olevani mitenkään merkkiriippuvainen ja olen vähän huono ”hypettämään” mitään merkkejä. Meillä on useammalta merkiltä vain yksi vaate, ketjua ja jonkin verran myös ”jonkun” ompelemia tai kutomia merkittömiä vaatteita. Ennemminkin vaatteen tyylin ja värimaailman pitää kolahtaa merkistä tai merkittömyydestä riippumatta.

Koska innostuit lastenvaatteista ja miten?

Aloin kirjoittamaan blogia vuonna 2012, Niklaksen ollessa noin 1-vuotias ja siitä kiinnostukseni lastenvaatteisiin alkoi. Bloggaamisen lopetin muutama vuosi sitten, mutta kiinnostus lastenvaatteisiin on pysynyt.


Miten tyylinne on muuttunut vuosien varrella vai onko?

Kyllä vain. Kirkkaita värejä, tähti- ja raitakuoseja on nähty kyllästymiseen saakka. Ensimmäiset Mini Rodinin vaatteet ostin Niklaksen ollessa muutaman vuoden ikäinen ja ihastuin heti ihan täysillä Rodinin erikoisempiin kuoseihin. Milon tyyli on pysynyt lähes samana ja entinen inhokkini ruskea on tehnyt paluun vaatekaappiin. Tyyli kuitenkin vaihtelee kokoajan lasten kasvaessa ja uusien merkkien inspiroimana.

Mitä lapset ovat mieltä äidin valitsemista vaatteista ja kiinnostaako lapsia itseään se miten heitä puetaan?

Niklakselta nykyään jo kysyn mielipidettä ostaessani uusia vaatteita. Pidän tärkeänä, että lapset viihtyy vaatteissaan.

Suosikkivaatteesi? (Äidin ja lasten)

Tähän tekisi mieli vastata, että tykkään meidän kaikista vaatteista, mutta muutamia mainitakseni Niklaksen vaatekaapista ne on Main Story Lion t-paita ja Bobon punainen rapu- paita. Milolla rakastan Briar Handmade myssyä. Bobon heppa- haalari ja Mymoumout vohvelibody on myös lemppareitani. Niklas mainitsi omaksi lempparikseen Bobon keltaiset froteehousut.


Mihin asioihin kiinnität huomiota ostaessasi uusia vaatteita?

Hutiostoja välttääkseni vaatteen ulkonäköön, näen yleensä heti sopiiko vaate meille. Toki niitä hutejakin tulee aina välillä tehtyä. Eettisyyteen olen alkanut myös kiinnittää yhä enemmän huomiota. Ostan vaatteita eniten käytettynä, joten vaatteen laatu ja kestävyys on myös tärkeää, etenkin ulkovaatteissa. Ja hei vielä, yhdisteltävyys! Meillä kiertää monet vaatteet viikonkin aikana useampaan kertaan eri asukokonaisuuksilla.

Mistä teet lastenvaatehankinnat?

Tykkään kierrellä kirppareilla ja sieltä tulee yleensä tehtyä ne edullisimmat ja joskus jopa parhaimmat löydöt. Myös Facebook ja muita nettikirppareita tulee aina välillä selailtua. Joskus tilaan uusia vaatteita kotimaisilta jämyiltä, sekä ulkomailta.

Miten huollat vaatteita? Paras tahranpoistovinkki?

En mitenkään erityisemmin huolla vaatteita. Lähinnä vain lajittelen valko- ja kirjopyykin, sekä pesen mustat erikseen. Sappisaippuaa olen jo vuosia käyttänyt tahroille.


Parasta tässä harrastuksessa?

Inspiroituminen erilaisista tyyleistä. On myös ihan huippua kun samanhenkiset ihmiset kohtaavat tyyleineen ja ideoineen. Se on inspiroitumista ja verkostoitumista parhaimmillaan. Uusia ystäviäkin on tullut tämän ”harrastuksen” kautta. Olen myös useasti miettinyt uuden blogin perustamista liittyen lastenvaatteisiin, mutta se on aina vain jäänyt ajatuksen tasolle.

Miksi valitsit juuri nämä kuvat postaukseen?

Nämä kuvat on puhelimella räpsittyjä hetkiä, jotka löytyvät instafeedistäni ja kuvaavat parhaiten meidän tämän hetkistä tyyliä. Milon tyylille olen tehnyt oman hagstagin #milomax17.


Postauksen kuvat ovat Piian itsensä valitsemat ja kuvastavat parhaiten heidän tyyliään. Lisää kuvia löytyy Piian instasta @nstar11


***********************************************
Kiitos kun saimme haastatella <3 
Tämä maanläheinen tyyli on suorastaan valloittava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti