tiistai 31. heinäkuuta 2018

Inspiroidu tyylistä: Ida, Frida ja Frans

Kuukausi toisensa jälkeen jaksamme yllättyä siitä, kuinka tyylikkäitä minejä yhteisössämme on! Tällä kertaa pääsemme kurkkaamaan kaksosten Fridan ja Fransin vaatekaappeihin. Nämä mätsäävät kaksoset huokuvat asennetta ja tyylikkyyttä. Heidän äitinsä Ida raottaakin meille nyt tarkemmin lastensa tyylien saloja!


Miten kuvailisit teidän tyyliä?

Lasten tyyli koostuu siitä mikä miellyttää silmää ja tykkään yhdistellä eri merkkien vaatteita. Kokonaisuus on varmasti sekoitus useampaa tyyliä. Fridan pukeutumisessa tykkään yhdistellä kuosillisia ala- tai yläosia yhdistettynä yksivärisiin vaatteisiin. Fridan kaapista löytyy eniten harmaan, mustan ja valkean värisiä vaatteita, lisäksi löytyy myös pieni ripaus vaaleanpunaista. Tykkään pukeutumisessa selkeästä linjasta ja minulla on usein pakkomielle siihen, että kaksosten vaatteet mätsäävät yhteen. 

Fransin vaatekaappi koostuu selkeistä ja hillityistä väreistä. Kaapista löytyy paljon mustaa ja harmaata. Tykkään että lasten pukeutumisessa on joku yhdistävä tekijä yksilöllisyys kuitenkin huomioiden. Osa meidän tyyliä ovat myös asusteet ja kengät, jotka mielestäni viimeistelee kokonaisuuden. Kengät ovat yleensä Niken tai Adidaksen ja tämä tuo tyyliin hieman sporttisuutta ja rentoutta. Kesällä pidetään paljon erilaisia lippiksiä ja syksyllä kaivetaan ihanat pipot esiin.


Lempi lastenvaatemerkkisi? Miksi juuri tämä/nämä?

Eniten lasten vaatekaapeista löytyy varmaankin Gugguun vaatteita. Pidän Gugguusta, koska vaatteet ovat yksinkertaisia ja näin niitä on helppo yhdistää muihin vaatteisiin, tottakai hyvä laatu saa myös ostamaan niitä uudelleen ja uudelleen. Gugguut istuvat myös meidän lasten päälle hyvin ja ovat mukavia päällä. Mini Rodinia kaapeista löytyy myös, ehkä hieman vähenevissä määrin. Mini Rodineissa viehättää tietyt kuosit ja tykkään yhdistellä niitä yksivärisiin ylä -ja alaosiin. Ruotsalainen Acne studios on myös yksi meidän lemppareita, vaatteet säilyvät pesusta toiseen priimana. Acnen vaatteet ja asusteet ovat yksinkertaisia ja tyylikkäitä. Fridan vaatekaapista löytyy myös paljon Zaran vaatteita, ne vaan miellyttää äidin sekä tyttären silmää.


Koska innostuit lastenvaatteista ja miten?

Olen aina tykännyt vaatteista ja pukeutuminen on kiehtonut minua. Heti kun sain vuonna 2012 tietää odottavani kaksosia, alkoi pienten vaatteiden hamstraaminen aika nopeasti. Lasten ollessa vajaan vuoden ikäisiä huomasin löytäväni itseni useasti selailemassa Facebookin lastenvaatekirppareita. Tuntuu että tämä homma vie vaan koko ajan enemmän mukanaan ja tähän sopii hyvin sanonta, että kun annat pikkusormen se vie koko käden.


Miten tyylinne on muuttunut vuosien varrella vai onko?

Tyyli on muuttunut paljon lasten vauva-ajoista, silloin kaappeja täytti paljon ketjuliikkeiden vaatteet, kuten H&M ja KappAhl. Silloin en tykännyt yhtään esimerkiksi Mini Rodinin vaatteista ja kuitenkin vuosien saatossa niistä on tullut lemppareita. Lasten tyylistä on tullut selkeämpi ja yksinkertaisempi, tähän on tietysti vaikuttanut se että lapset ovat kasvaneet. Vuosien varrella on myös selkiytynyt lasten oma tyyli ja on helppo hahmottaa mikä on meidän juttu ja mikä ei, näin ei tule enää tehtyä ns. hukkaostoksia. 


Mitä lapset ovat mieltä äidin valitsemista vaatteista ja kiinnostaako lapsia itseään se miten heitä puetaan?

Lapset ovat jo sen verran isoja ja nykyään mietitään lähes päivittäin yhdessä päivän vaatteet, jos lähdetään johonkin kiireellä, niin äidin valitsemat vaatteet kelpaavat vielä päälle. Frans kysyy myös usein mitä isi laittaa päälle ja haluaa laittaa saman tyyliset vaatteet kuin isillä. Molemmat lapset ovat kiinnostuneita vaatteista ja Frida usein myös asettelee lattialle asukokonaisuuksia kenkiä ja asusteita myöten. 


Suosikki vaatteesi? (äidin ja lasten)

Fridan suosikki tällä hetkellä on Gugguun Melange -collectionin vaaleanharmaa Glozz -mekko. Fransin lemppari on Moschinon musta t-paita hopeilla koristeilla. Äidillä ei ole yksittäisiä lempparivaatekappaleita, mutta Gugguun Melange -collection oli sellainen josta hankin tosi paljon lapsille vaatteita. Kuoseista äidin lemppari taitaa olla Mini Rodinin leopardi kuosi.


Mihin asioihin kiinnität huomiota ostaessasi uusia vaatteita?

Ulkonäkö on se joka iskee ensimmäisenä, toisena on sitten vaatteen istuvuus. Tykkään että vaatteet ovat sopivan kokoisia ja istuvat hyvin. Olen myös nykyään suosinut suomalaisia jälleenmyyjiä ostaessani esim. Mini Rodinia.


Mistä teet lastenvaatehankinnat?

Asutaan kesät pienellä paikkakunnalla ja yleensä talvet sitten ulkomailla, näin ollen ei ole aina mahdollista päästä kauppoihin. Tykkään kyllä hypistellä vaatteita ja onkin aina parasta päästä kesäisin lomareissuilla (esim. Helsinki ja Tukholma) katsomaan vaatteita livenä. Tykkään myös nettishoppailusta sen helppouden vuoksi, jolloin saa aina yhdellä kertaa ison valikoiman vaatteita silmien eteen :) Eli suurimmaksi osaksi ostan vaatteet netistä. Lisäksi vaatteita tulee ostettua sekä myytyä Facebookin eri kirppisryhmien kautta.


Miten huollat vaatteita? Paras tahranpoistovinkki?

Rakastan pyykinpesua ja olenkin siinä hyvin tarkka. Lajittelen pyykit tarkasti ja pesen vain samanväriset yhdessä. Kuivausrumpua käytän harvoin lastenvaatteisiin, mielummin ripustan ne telineeseen kuivumaan. Nautin kun vaatteet on nätisti järjestetty kuivumaan ja tuoksuvat hyvältä. Itse suosin pala sappisaippuaa ja sillä olen kyllä saanut tahrat hyvin lähtemään.


Parasta tässä harrastuksessa?

Yhteisöllisyys, ihana aina yhdessä hypettää esim. uusia tulevia mallistoja! Ja muutenkin mukava jutella muiden vaatteita rakastavien kanssa.


Miksi valitsit juuri nämä kuvat postaukseen?

Kuvia on nyt vähän kehnosti, kun minun kännykkä varastettiin Miamin lomalla ja siinä meni sitten 1,5 vuoden ajalta kuvat, onneksi instassa on siltäkin ajalta joitakin kuvia. Valitsin nämä kuvat, koska ne vastaa meidän tyyliä parhaiten tällä hetkellä.


Postauksen kuvat ovat Idan itsensä valitsemat ja kuvastavat parhaiten heidän tyyliään. Lisää kuvia löytyy Piian instasta @idaaliina

***********************************************
Kiitos kun saimme haastatella <3 
Kaksosten mätsäävä tyyli iski meihin kovaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti