perjantai 7. syyskuuta 2018

Inspiroidu tyylistä: Seija ja lapset

Kuukauden minin tittelin heinäkuussa itselleen nappasi Seija ja hänen lapsensa. Tällä kertaa pääsemmekin kurkistelemaan hieman tarkemmin heidän vaatekaappeihin ja ideologiaan. Seijan lapsien hurmaava tyyli onkin monelle lastenvaateharrastajalle jo entuudestaan tuttu. Sen enempää tarinoimatta, annetaan ääni Seijalle!


Miten kuvailisit teidän tyyliä?

Vielä joku aika sitten mietin, että onko meillä edes mitään tiettyä tyyliä! :D Olen ostellut tytölle ja nyt myös pojalle sellaista mikä silmää miellyttää miettimättä tyylikysymyksiä yhtään. 

Lasten päällä on kuitenkin usein hyvin värikästä settiä. Kanssaharrastajien kommenteista päätellen me ollaan tunnettuja siitä, että yhdistelen kuoseja hyvin ennakkoluulottomasti ja lasten asut saattavatkin joskus koostua melkoisista kuosiövereistä. Värien täytyy kuitenkin käydä yhteen, siitä olen tarkka.


Lempi lastenvaatemerkkisi? Miksi juuri tämä/nämä?

Ennen se oli ehdottomasti Mini Rodini. Neidin päällä on käynyt lähes joka ikinen Rodinin kuosi ja monet niistä neljässä koossa. Vanhempiin kuoseihin olen kuitenkin jo ehtinyt kyllästyä ja uusista ei ole oikein ollut haastamaan vanhoja, joten merkki on pikku hiljaa antanut tilaa muille meidän kaapissa. Tosin pikkuveljelle ostelin vanhat lempparit hyvissä ajoin (jo ennen raskaaksi tuloa!) kaappiin. Kotimaisia Kaikoa, Vimmaa, Papua ja Gugguuta meiltä löytyy paljon. CarlijnQ on yksi lemppari. Tinycottonsia on tullut hankittua paljon viime aikoina. Suosin etupäässä eettisesti tuotettuja ja kotimaisia tai pohjoismaisia merkkejä. Ostan mieluiten käytettynä kierrätysideologialla.


Koska innostuit lastenvaatteista ja miten?

Olen tiennyt jo ennen lasten syntymää, että tulen pukemaan heitä hartaudella. Näitä merkkejä ajauduin ostamaan neidin synnyttyä, kun eettisempi tuotanto kiinnosti. Rodinin sydäntoppahaalari oli yksi ensimmäisistä ”pakko saada” -ihastuksista. 


Miten tyylinne on muuttunut vuosien varrella vai onko?

Ei se oikeastaan ole muuttunut. 


Mitä lapset ovat mieltä äidin valitsemista vaatteista ja kiinnostaako lapsia itseään se miten heitä puetaan?

Meidän tyttö täyttää syyskuussa kolme vuotta. Hän on kovin kiinnostunut vaatteista, mutta antaa kyllä äidin päättää mitä puetaan. Toki jos hän kaupasta valitsisi vaatteet, ne olisi kaikki varmaan Ryhmä Hauta. Kuten lelutkin. Ja penaali. Ja käsilaukku. Ja hammasharja. Ja ja ja... 

Mekot ja hameet on meillä kova sana, joten niitä on kertynyt paljon. Pyörivät ”tanssiaishelmat” on parhautta! Poitsu on vasta alle kolmekuinen joten hän tyytyy vielä hyvän aikaa äidin valintoihin. 


Suosikkivaatteesi? (Äidin ja lasten)

Eläinkuvioiset vaatteet on tytön mieleen, samoin ne hulmuavat helmat. Äidillä ei ehkä ole niinkään suosikkivaatetta, vaan suosikkiyhdistelmiä. Joskus sitä onnistuu tekemään aivan täydellisen kauniin yhdistelmän. Meillä tosin ei käytännössä koskaan pueta täysin samaa settiä kahteen kertaan, joten vaatteisiin ei ehdi ihan samalla tavalla kyllästyä.


Mihin asioihin kiinnität huomiota ostaessasi uusia vaatteita?

Ostan ihan fiilispohjalta. Toisin kuin useat tuntuvat fiksusti tekevän, minä en mieti sopiiko joku uusi vaate kaapista löytyvien kanssa yhteen. Kaikki on tähän mennessä parinsa löytäneet ja kaikkea ostettua on käytetty. Meillä ei ole ns. huteja. 

Pyrin ostamaan eettisesti tuotettua. Meillä on kuitenkin myös ketjuliikkeiden vaatteita, en ole niin ehdoton asiassa.


Mistä teet lastenvaatehankinnat?

Mieluiten FB:n kirppiksiltä. Meillä vaatteita on aika paljon, joten pyrin ensisijaisesti ostamaan ne käytettynä ja sillä tavoin säilyttämään jonkin asteiden ekologisuuden ajatuksen. Viime aikoina tytön kohdalla ongelmaksi on tosin tullut se, etten löydä enää kirppiksiltä mitään kivaa. Olen joutunut ostamaan enemmän uutena. Tosin nekin lähtevät meiltä sitten kiertoon, en ole säilyttänyt kuin ihan pari vaatetta muistona. 


Miten huollat vaatteita? Paras tahranpoistovinkki?

Pyykinpesu on ihan paras kotityö! Peruspesulla pääsee pitkälle, lisäksi tahranpoistossa on käytössä on kuuma vesi, sappisaippua ja Vanish. Pyrin pesemään täysiä koneellisia, joten vaatteet joutuvat usein odottamaan tahranpoistoa. Lähes kaikki tahrat olen kuitenkin saanut poistettua. 
Keltaiset vaatteet ovat hankalia, värit eivät kestä kuuman veden ja Vanishin yhdistelmää.
Kaikki lasten vaatteet on aina kauniisti viikattuina laatikoihin ja mekot ojennuksessa mekkokaapista.


Parasta tässä harrastuksessa?

Parasta on se, että vaatejuttuja pystyy harrastamaan silloinkin kun aikaa on tosi vähän. Lapsi on puettava joka tapauksessa ja asukuvan ottamiseen menee pari minuuttia, kirppiksiä voi päivystää silloin kun aikaa on. Yhteisöllisyys on yksi tärkeä juttu. Ihan parasta on kuitenkin se ihana kuva-arkisto, joka syntyy kun tulee otettua lapsista kuva tai useampi joka ikinen päivä. Instagramia on tullut joskus selattua itku silmässä; kuinka pieni tuo lapsi on ollutkaan ja kuinka paljon hän on kasvanut! 


Miksi valitsit juuri nämä kuvat postaukseen?

Hirveän vaikea oli valita kun mieluisia on niin paljon, mutta ehkä nämä kuvaavat meidän tyyliä aika hyvin. Kiitos teille paljon että valitsitte meidät tähän juttuun!


Postauksen kuvat ovat Seijan itsensä valitsemat ja kuvastavat parhaiten heidän tyyliään. Lisää kuvia löytyy Seijan instasta @_seijas_

***********************************************
Kiitos kun saimme haastatella <3 
Näiden sisarusten tyyli todella inspiroi ja ihastuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti