tiistai 10. huhtikuuta 2018

Hand Finnished - käsintehtyjä neuleita mittatilaustyönä!

                                                                                                                                                                                                                                           Kaupallinen yhteistyö

Aiemmassa postauksessa käsiteltiin nyt kovasti pinnalla olevaa tyylisuuntausta, bohoa. Bohon myötä erilaisia neulottuja vaatteita ja asusteita on myös alkanut lisääntyvässä määrin näkyä pienten tyylitaitureiden päällä. Taitavat äidit, kummit, isovanhemmat ja ystävät ovat laittaneet puikot kilisemään toden teolla ja lopputuloksena on mitä ihastuttavampia bloomerseja, rompereita, pipoja, sukkia ja neuletakkeja. Instagramin #neuloosi -aihetunnisteen takaa löytyy toinen toistaan upeampia, inspiroivia ja kateutta herättäviä luomuksia.Neuletuotteet ovat  ajattoman suosittuja, mutta voi olla vaikea löytää juuri tietynlaisia tuotteita. Monet lastenvaatemerkit ovat ottaneet erilaisia neuleita osaksi mallistojaan, mutta entäs jos ne eivät ole ihan sitä mitä etsii? Jos puikot eivät pysy omissa käsissä eikä lähipiiristäkään löydy ketään tuon perinteisen käsityötaidon hallitsevaa taituria? Vastaukseksi tähän ongelmaan Emma Wilson perusti uunituoreen yrityksensä Hand Finnished.


Hand Finnished on taitavien neulojien yhteisö, joka tekee laadukkaita neuletuotteita asiakkaiden uniikkien toivomusten mukaan - ja toki myös monien suosittujen mallien mukaan. Kaikki tuotteet tehdään asiakkaan toiveita kunnioittaen. Tuotteet laatutarkastetaan tiimin johdon toimesta, mutta todellinen luova työ tapahtuu lukemattomissa kodeissa ympäri Suomea. Mukana on paljon ns. uuden sukupolven neulojia, joten vaikka perinteisestä taidosta onkin kyse, ei vanhoissa kaavoissa kuitenkaan olla kiinni. Tiimin intohimona ovatkin haasteet ja uuden luominen. Uniikkia tilausta tehdessään asiakas voi valita tuotteen värin, mallin, mitat ja materiaalit omien mieltymystensä mukaan. Hand Finnished -asiantuntijat antavat tarvittaessa suosituksia ja lopulta tuote suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa.


Tuore yrittäjä Emma Wilson kertoo, että ajatus Hand Finnished -konseptista syntyi jo yli kymmenen vuotta sitten ja lopulta alkuvuonna 2018 yritys näki päivänvalon ja aloitti virallisen toimintansa. Nimensä mukaisesti yrityksen tärkeimmät aatteet ovat suomalaisuus ja käsin luominen. Tällä osaamisen alueella massatuotanto ei ole mahdollista eikä tuotantoa siirretä halpatyövoiman toivossa, sillä Emma uskoo, että juuri Suomesta löytyy se paras osaaminen ja asenne. Emma kertoo, että yrityksen asiakaskunta koostuu kaiken ikäisistä, mutta nuorille ja lapsille neulotut tuotteet ovat sukupolvesta toiseen suosittuja ja usein lapsille neulotut vaatteet ovat arvokkaita muistoja tulevaisuudessakin.


Saimme testiin toiveidemme ja mittojen mukaan tehdyt pipot ja pupunkorvasukat. Ensimmäinen pienokainen sai päähänsä suloisen tupsullisen myssyn. Toiveina oli vaalea väri ja musta tupsu, riittävästi suojaa kasvoille ja nauhat, jotta myssy pysyy tukevasti päässä. Materiaaliksi valikoitui 100% merinovilla, joka lämmittää pientä päätä juuri sopivasti kevättalven tuulissa. Pipo on ohut, mutta silti erittäin lämmin eikä kutita iholla. Työnjälki on todella upeaa ja muhkea tekoturkistupsu kruunaa kokonaisuuden.


Toiselle testaajalle toivottiin kevätkeleille sopivaa turbaanipipoa. Väritoive oli harmaa. Materiaalin suhteen erityisiä toiveita ei ollut, joten Emma suositteli bambupuuvillaa, joka on ihanan pehmeä ja hengittävä materiaali. Lopputulos oli toivotunlainen ja materiaalivalinta osui täydellisesti nappiin.Kolmantena tuotteena testiin pääsivät kovassa suosiossa olevat pupunkorvasukat. Sukat on tehty perinteisestä paksusta sukkalangasta, joka on 75% villaa ja 25% polyamidia. Polyamidin ansiosta sukat kestävät käyttöä paremmin kuin 100% villasta neulotut sukat. Sukat tulivat lämmittämään pienen neidin varpaita ulkopäiväunien ajaksi. 1,5-vuotias käyttäjä ihastui sukkiinsa ikihyviksi ja haluaisi pitää niitä jalassaan koko ajan. Sukat ovat kestäneet kovaa käyttöä hyvin ja edelleen saavat joka päivä lasta päiväunille pukiessa hymyn sekä äidin että lapsen huulille. 

Löydät Hand Finnishedin sekä Facebookista että Instagramista @handfinnished. Tilaukset tehdään tällä hetkellä laittamalla viestiä jomman kumman somekanavan kautta. Verkkokauppa on tulossa myöhemmin. 

***************************************************************************************************************

Mistä neulotuista ihanuuksista teillä haaveillaan? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti