keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Inspiroidu tyylistä: persoonalliset veljekset


Inspiroidu tyylistä postaussarjassa on seuraavana vuorossa upean persoonallisen tyylin omaavat veljekset. Äiti Hannan silmä yhdistellä erilaisia tyylilajeja yhteen on vailla vertaansa. Hanna on jo suhteellisen pitkän linjan lastenvaateharrastaja ja tyyli onkin selkeytynyt vuosien saatossa. Meillä on nyt ilo kuulla lisää näiden veljesten tyylistä, sekä siitä miten poikien tyyli on muotoutunut ajan saatossa.


Miten kuvailisit teidän tyyliä?
Olen aina ollut vähän huono lokeroidaan omaa, tai lasteni tyyliä mihinkään tiettyyn gatekoriaan. Sanoisin meidän enemmänkin olevan "sopiva sekoitus omaa silmää miellyttäviä palasia sieltä täältä". Moderniin ja selkeään, minimalistiseenkin pohjaan yhdistän rohkeasti boheimimpaakin menoa ja rönsyilyä eri materiaalien muodossa. Sporttityylikin näkyy jossain määrin meillä. Lasteni tyylin pohja on siis melko selkeä, jonka päälle on helppo irrotella niillä "wow" -jutuilla, ja "outouksillakin". 

Lempi lastenvaatemerkkisi? Miksi juuri tämä/nämä?
Tässä asiassa meidän lasten vaatekaapissa on tapahtunut murrosta. Pitkäaikaiset suosikit kuten Mini Rodini on saaneet väistyä, ja tilalle on tullut uudempia tulokkaita, kuten Main Story, Repose Ams, Monkind, Le petit germain, Maed for mini. Mingo, Mabli, BeauLOves. Näin vain muutamia mainitakseni. Uskon murroksen lähteneen liikkeelle tiettyjen merkkien yleistymisestä katukuvassa, jolloin itse on halunnut lähteä etsimään hieman jotain uutta, ei niin yleistä ja "joka muksun päällä vastaan tulevaa". Pidempiaikaisia suosikkeja ovat mm TinyCottons ja Gray label, pitkälti laatunsa ansiosta, ja myös Bobo Choses ja TAO ovat edelleen meillä suosiossa. Rodinin ulkovaatteista löytyy paljon suosikkeja, sillä olen todennut laadun hyväksi. 

Huomaan, että tähän kysymykseen olisi ollut paljon helpompi vastata vielä pari vuotta sitten, kun merkeistä jotkut olivat selkeitä suosikkeja ja vaatekaappi koostui lähinnä muutaman merkin vaatteista. Nykyisin kuitenkin lasten vastekaapin sisältö koostuu huomattavasti useamman merkin vaatteista, joista kaikista pidän valtavasti.Koska innostuit lastenvaatteista ja miten?
Kauniit lastenvaatteet varmasti kiinnostivat heti, kun ne omassa elämässäni tulivat ajankohtaisiksi. Aloin odottaa esikoistani syksyllä 2013, jolloin nettikauppoja selatessani eksyin Mini Rodinin omille sivuille ja ihastuin. Tein heti ensimmäisen tilauksen. Hauskaa tässä tarinassa on se, että tilasin pico-haalarin, jota luulin jumppikseksi. En ilmeisesti lukenut tuotetekstejä ollenkaan läpi, joten yllätys oli melkoinen, kun ovelle kiikutettiinkin ulkohaalari. Yhtäkaikki, pico oli rakkautta ensi silmäyksellä ja sille tielle jäin. Pian tämän jälkeen eksyin myös merkkikirppareille ja keskusteluryhmiin.

Miten tyylinne on muuttunut vuosien varrella vai onko?
Ensinnäkin tyyli on selkeentynyt niin, että nykyisin tiedän, mikä on meidän näköistä ja mikä ei. Kirkkaimmat värit ovat lähes kadonneet, ja murretut sävyt vallanneet vaatekaapin. Tyylin selkeyttämisen myötä vaatemäärä on moninkertaisesti pienentynyt, mutta toisaalta eri merkkien kirjo lisääntynyt. Selkeästi myös lapsekas tyyli on pikkuhiljaa jäänyt pois ja muuttunut yksinkertaisemmaksi. Ennen saatoin ostaa erilaisia printtipaitoja, mutta nykyään tunnistan pitäväni enemmän siitä, että asun "juju" on alaosassa ja yläosa on simppelimpi.

Mitä lapset ovat mieltä äidin valitsemista vaatteista ja kiinnostaako lapsia itseään se miten heitä puetaan?
Tähän asti meillä on tykätty lähestulkoon kaikesta, mitä äiti on ehdottanut. Isomman kanssa ostoksia on tehty yhdessä, ja kysyn hänen mielipidettään usein. Hän myös tykkää kierrellä kaupoissa ja ehdottelee spontaanisti uusia juttuja niin itselleen, pikkuveljelle kuin äidillekkin. Tämän talven aikana hän on myös selkeästi alkanut itse kertoa, mitä haluaa ja mitä ei. Talvikengiksi ehdottomasti oli saatava kultaiset kengät, ja nyt kevääksi punainen pipo.

Suosikkivaatteesi? (Äidin ja lasten)
Vaikea valinta (äidin mielestä), sillä tällä hetkellä lasten vaatemäärät ovat melko pienet ja kaikki kaapista löytyvä on kivasti käytössä, sekä miellyttää silmää. Äkkiseltään voisin heittää pienemmän suosikiksi Maed for minin harmaan neuletakin, Monkind Berlinin dungarees haalarihousut tai TinyCottonsin neulehousut. Hänen omaa lempparia en vielä osaa sanoa, kun ikää on vasta (jo) 1v8kk.

Isomman suosikiksi valitsisin MainStoryn mustavalkoisen neuletakin, BeauLovesin "light loop" housut, tai ehkä Repose amsin punaisen collarin. Hänen omaa suosikkiaan ei kauan tarvinnut arpoa, Salama mcqueen yökkäri on lemppari. Samaisesta Salama-fanituksesta johtuen myös Reposen punainen collari on hänellä kovassa käytössä. Ikää isommalla on 3v10kk.

Mihin asioihin kiinnität huomiota ostaessasi uusia vaatteita?
Esteetikkona tietenkin huomiota kiinnitän ulkonäköön. Myös moniköyttöisyys, pitkäikäisyys, kestävyys ja yrityksen eettiset sekä egologiset arvot ovat minulle tärkeitä. Varsinkin isomman kohdalla myös käytännöllisyyttä ja vaatteen helppoutta tulee paljon mietittyä ennen ostopäätöstä. Ketjuliikkeistä meillä ei juurikaan vaatteita osteta (joitain poikkeuksia toki löytyy, mm yökkäriosastolta), sillä haluan ennemmin tukea ostoksillani kestävämpää kehitystä. Koen ketjuliikkeiden vaatteiden eteenpäin kierrättämisen myös hankalaksi. Haluaisin tukea enemmän kotimaista tekemistä, mutta tällä hetkellä tuntuu hankalalta löytää juuri omannäköisiä vaatteita kotimaisilta kentältä. 

Mistä teet lastenvaatehankinnat?
Suurimmalta osin netistä, vaikkakin olen ehdottomasti sitä ihmistyyppiä, joka rakastaa luuhata kaupoilla, kierrellä ja hypistellä. Nykyisin kuitenkin kivijalkaliikkeissä tarjonta ei usein vastaa sitä, mitä meille etsin tai tarvitsen, joten netistä tilaaminen on ainut vaihtoehto.
Miten huollat vaatteita? Paras tahranpoistovinkki?
Olen tässä asiassa laiskistunut huomattavasti ja nykyisin huoltotoimenpiteet tuntuvat rajoittuvan tahrojen huuhteluun siinä vaiheessa, kun ne on jo päässeet kuivumaan, sappisaippuan yltiöpäisen hinkkaamiseen ja perus pesuun. Pyykkilajittelusta olen kyllä edelleen erittäin tarkka ja pesen lähestulkoon kaikki värit erikseen. Harmaantunut/värjääntynyt pyykki kun saa edelleen niskakarvat pystyyn.

Parasta tässä harrastuksessa?
Ehdottomasti yhteisöllisyys. Olen tutustunut mahtaviin ihmisiin ja persooniin ja saanut vuosien varrella monia kavereita tämän "harrastuksen" kautta. Samanhenkisten parissa on ollut "kotoisa" olo ja yhteisöllisyys on tuonut varmasti jonkinlaista sisältöä ja "omaa aikaa" lapsiperhearjen keskelle.Postauksen kuvat ovat Hannan valitsemia ja ne kuvaavat poikien nykyistä tyyliä parhaiten.

Kiitos haastattelusta Hanna ja pojat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti