perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kaiko 1-vuotta - Fashion with a mission

Kaupallinen yhteistyö
 
Kaikon vauva-aika on ohi ja tänään juhlittiin 1-vuotiasta taaperoa. Meillä oli ilo ja kunnia päästä mukaan syntymäpäiväjuhliin ja samalla saimme tutustua Kaikon kevään uusiin mallistoihin. Nyt on hyvä hetki vähän muistella mitä viimeisen vuoden aikana onkaan tapahtunut.


Reilu vuosi sitten Suomen lastenvaateharrastajat kuhisivat. Oletko jo nähnyt kuvia siitä uudesta merkistä? Näyttää tosi raikkaalle ja mielenkiintoiselle! Selkeät linjat pienillä yksityiskohdilla saivat monet ihastumaan ja useat malliston vaatteet myytiinkin verkkokaupasta julkaisupäivänä loppuun. Viime kevään Lapsimessuilla Kaiko oli myös mukana. Mustat cross shirtit ja strap skirtit hupenivat messujen ensimmäisenä päivänä minuuteissa. Mieletön alku uudelle merkille!

Tästä matka on ollut vain enemmän ylöspäin. Yhteistyö tekstiilisuunnittelija Henna Valkaman kanssa toi viime syksynä Brush -kuosit Kaikon valikoimaan. Kuosit jatkavat mukana myös nyt uusimmassa kevään mallistossa. Uutena kuosina Henna on suunnitellut ihanan romanttisen Yellow Blossom kuosin. Henna kertoo kuosien syntyvän aina Kaikon tulevan malliston ja upeiden väriyhdistelmien inspiroimana. "Kaikon maailmaan ei ole vaikeuksia heittäytyä ja kuoseja on alusta asti tehty suurella sydämellä ja intohimolla." Luonnostellessaan uutta kukkakuosia vesiväriluonnostelu oli Hennalla isossa roolissa. Henna kuitenkin lisäsi jatkotyötössä luonnokseen myös muita elementtejä, koska kukat ja Kaiko kuuluvat vain yhteen. Tästä lopputuloksena syntyi kaunis Yellow Blossom.


Tänä keväänä Kaikolta on ilmestynyt jo drop 1 kevään mallistosta. Huomenna perjantaina 13.4 klo 9.00 on luvassa drop 2. Tässä jälkimmäisessä dropissa ilmestyvät Jogger Shortsit (Musta, Burgundy), Kimono Dress (Yellow Blossom), T-shirt Hoodie (Musta, Burgundy) Legginsit (Yellow Blossom, Burgundy Brush) ja Drop Shoulder T-shirt (Burgundy Brush, Musta, Rose). Kaikon asiakas Elina Mänty kuvailee uutta droppia taatuksi Kaikon tyyliksi. "Värimaailma on kaunis ja vaatteet näyttävät laadukkailta ja mukavilta päällä. Kivoja uutuuksia on tulossa myös kesävaatteiksi. Erityisesti minua kiinnostaa Kimono Dress ja huppariteeppa. Kimono Dressin ja leggareiden kukkakuosi on todella kaunis ja sopii Kaikon mallistoon mielestäni erinomaisesti, koska kukat ovat olleet heidän ilmeessään vahvasti läsnä alusta asti."

Viimeisimpänä aluevaltauksena Kaiko on laajentanut naistenvaatteisiin, joita pääsimme ihailemaan synttärikemuissa. Naistenvaatteet tulevat myyntiin parin viikon päästä 20.-22.4. pidettävillä Lapsimessuilla. Laajennus naistenvaatteisiin lähti puhtaasti asiakkaiden toiveesta, kertoo Kaikon perustaja Mirjam Sokka. "Lastenvaatteiden suunnittelussa inspiroiduimme paljon aikuisten muodista ja trendeistä, joten laajentaminen sille puolelle tuntui luontevalta." 


Kevään naistenmallistossa nähdäänkin paljon tuttuja malleja lasten puolelta. Kaikon tavaramerkistä, Cross Shirtistä, julkaistaan naisten versio, jossa on 3/4 hihat. Värivaihtoehdot ovat musta, rose ja burgundy. Lisäksi naistenvalikoimasta löytyy jo lapsille tänä keväällä tutuksi tullut Midi Skirt mustana ja rosena, sekä jo syksyllä lastenmallistossa lanseerattu Ruffle Dress mustana. Naisten legginseissä kuoseina ovat Yellow Blossom ja Burgundy Brush. Ihania käytössä sellaisenaan tai samistelutarkoitukseen. Kokohaitari naistenvaatteissa on XS-XL. Naistenvaatteet ovat myös Elinasta ihana lisä Kaikon valikoimaan. "Haluaisin itselleni Cross Shirtin. Se on mielestäni yksi kauneimmista vaatteista ja on ihanaa, että nyt niitä saa myös äidit!" Mirjam taas mainitsee suosikikseen Ruffle Dressin, koska se on tyylikäs ja mukava vaihtoehto. Eniten hän kuitenkin odottaa kesää ja sitä, että pääsee käyttämään ihanaa Midi Skirtiä.

Esteettinen puoli ei selitä kuitenkaan kaikkea Kaikon menestyksen takana. Moni kuluttaja on ihastunut Kaikon tapaan toimia. Yrityksen slogan "Fashion with a mission" kiteyttää paljon yrityksen arvoista. Kaiko ei ole vain esteettinen vaan myös eettinen. Kaikon missio on tuottaa laadukkaita ja kauniita vaatteita, sekä parantaa naisten ja lasten elämänlaatua. Vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan luomupuuvillasta suomalaisomisteisella tehtaalla Portugalissa. Kaiko lahjoittaa kaikista myydyistä vaatteista 7% kehitysmaiden naisten ja lasten kouluttamiseen. Kaikolla on myös yhteistyösopimus Naisten Pankin kanssa. Yhdessä Naisten Pankin kanssa Kaiko on mukana kehittämässä, laajentamassa ja vahvistamassa kehitysmaiden naisvetoisia paikallisia instituutioita, jotka edistävät alueen naisten sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurillisia oikeuksia.


Mirjam kokee, että eettisyys on laaja käsite ja siihen liittyy paljon ajatuksia. "Me kaikki maailman ihmiset olemme yksi tiimi, jossa meidän joilla on perusasiat hyvin mallillaan täytyy auttaa heikompia." Jo ennen Kaikon perustamista Mirjamilla on ollut kehitysmaiden lapset ja naiset lähellä sydäntä. "Olen valmis tekemään paljon töitä, jotta saamme nähdä muutosta tapahtuvan kehitysmaiden lasten ja naisten elämässä." Tämä suurempi unelma on ollut käynnistävä voima Kaikon perustamisen taustalla. Kaiko ja sen asiakkaat ovat jo saaneet konkreettisesti vietyä tätä unelmaa eteenpäin. "Jos jo ensimmäisenä vuonna olemme pystyneet lahjoittamaan yhdessä asiakkaiden kanssa reilun 5000€, niin mitä kaikkea voimme vielä yhdessä saada aikaan!" iloitsee Mirjam. 

Kaikon synttäreitä ja uuden dropin lanseerausta juhlittiin Ecolife Helsingin yläkerrassa Unioninkadulla. Ecolife on sydämellisesti palveleva yllätyksellinen lifestyle myymälä Kiseleffin talossa, joka on keskittynyt laadukkaisiin ekologisiin tuotteisiin. Paikalle kertyi runsaasti Kaikon kutsumia vieraita innosta puhkuen. Tunnelma oli lämmin ja ihmisistä välittyi aito kiinnostus Kaikon uuteen mallistoon. Juhlien aikana pääsimme nauttimaan myös Eat Real Snacksin kaurasnacksejä, perheleipomo Frangipanin aivan mielettömän upeasta kakkuluomuksesta sekä Raikastamon limonadeista ja mehuista. Kutsujen mukana saapui Goodion ihania, eettisesti valmistettuja raakasuklaita ja näitä pääsimme nautiskelemaan myös paikan päällä. Kaikon kauniita uutuuksia hypisteltiin ja soviteltiin innolla. Taisipa niitä tarttua useammankin ostoskassiin.


Pääsimme kysymään Mirjamilta juhlinnan lomassa hänen fiiliksiään juuri nyt. "Tuntuu aika sanoinkuvaamattoman upealta! Olen saanut upean tiimin ympärilleni. Sellaisen tiimin, johon voin luottaa täysin ja jonka kanssa on on ollut mahtavaa tehdä töitä! Olen todella kiitollinen asiakkaille, jotka ovat ottaneet Kaikon niin ihanasti vastaan." Mutta mihin Kaiko jatkaa matkaansa tästä? Mirjam kertoo, että tämä riippuu paljon Kaikon asiakkaista. Kaiko haluaa kuunnella asiakkaitaan ja keskustella heidän kanssaan. Anna siis rohkeasti niin positiivista kuin rakentavaakin palautetta ja esitä toiveita. Asiakkaiden aiempia toiveita on kuunneltu niin isompien lasten kokojen kuin miestenkin vaatteiden suhteen - kannattaa siis syksyllä olla valppaana! Lopuksi Mirjam paljastaa toiveensa. "Unelmana on, että Kaiko pääsee kokeilemaan siipiä myös kansainvälisille markkinoille."


Kiitos upeista juhlista ihana Mirjam ja Kaiko! Mini Style Finland onnittelee 1-vuotiasta ja jää mielenkiinnolla seuraamaan tarinaa.

******************************************
Jätä alle onnittelusi synttärisankarille!

Muista! 
Huomenna 13.4 Kaikon kesän uutuudet tulevat myyntiin klo 9.00 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti